Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -2°C | 6°C Még több cikk.

Legeredményesebb az ökölvívás

Sopronban a 101 szakosztályon belül működő 37 sportágból 21-ben értek el valamilyen országos vagy kontinentális versenyen helyezést sportolóink. Eldőlt: jövőre a város ad otthont az összevont íjász-világbajnokságnak.
– Sopron kezd kinőni az utánpótlás-nevelő város besorolásból, idén a felnőtt versenyzőink is szép sikereket értek el – szögezte elöljáróban Rákóczi József, a sportfelügyelet vezetője. – A legsikeresebbek azonban még mindig a fiatal korosztályban vagyunk. Ha a sportágak eredményességét nézzük, akkor első helyen az ökölvívás áll, nem sokkal lemaradva következik a korosztályos tenisz. Feljött a modellezés, az atlétika, a BMX, a mountain bike, valamint a terepíjászat. A feltörekvő sportok között szerepel a vitorlázás, a szinkronúszás és a bowling. A legnépszerűbbek azonban a labdajátékok. Összességében megállapítható, a városban szervezett körülmények között a helybéliek 15 százaléka sportol.
Sopronban jelenleg 101 szakosztályon belül 37 sportág közül lehet választani. Rákóczi József egyik szeme nevet, a másik sír. – Megindult a verseny a gyermekekért – teszi hozzá. – Jó, ha színesedik a sport palettája, azonban a sportolók száma véges. Sok esetben a szakosztályok és szülők anyagi lehetőségein múlik az eredményesség. El kell ismerni, a szabadidősportban a mérkőzések sok esetben késő este kezdődnek. A következő időszak nagy feladata lesz a létesítmények bővítése. Tervek már vannak, hogy Sopronban is lesz egy műfüves labdarúgópálya. Emellett végleges helyet kell találnunk a műjégpályának. A már megkezdett csarnokfelújítások jövőre is folytatódnak.
A sportfelügyelet harmadik nagy területe az iskolai diáksport szervezése, összefogása. Az általános és középiskolások számára hét sportágban szerveznek rendszeres bajnokságot. Az iskolák jelenleg a versenyeztetés anyagi feltételeinek megoldásán dolgoznak.
S végezetül legyen néhány mondat az idén megrendezett nagyobb eseményekről. A városban 2006-ban 192 rendezvényt szerveztek, ebből negyven nemzetközi, nyolc pedig kontinentális jelentőségű volt. Sopronban tartották meg a hatszáz versenyzőt megmozgató Ato-

miadét, a BMX Európa-bajnokságot, az U20-as női kosárlabda EB-t, valamint Ágfalván a terepíjász-világbajnokságot. Ez utóbbin soproni aranyérem is született. Rákóczi József éppen a minap kapta meg a nemzetközi szövetség döntését: 2007 júniusában Sopron ad otthont az összevont íjász-világbajnokságnak. – Tudni kell, a nemzetközi versenyekkel nemcsak a város hírnevét öregbítjük, hanem jelentős számú turista is érkezik hozzánk – egészítette ki a vezető. – Ezen túl a sportolóink is hírünket viszik a világba, akkor, amikor rangos nemzetközi versenyeken szerepelnek akár egyéniben, akár a válogatottban. Ezeket a sikereket nem érhettük volna el az önzetlen segítők munkája nélkül. Az ő munkájukat ismerjük el és köszönjük meg pénteken este hat órai kezdettel a Go Gringo étteremben megrendezendő ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad szájú gyerekek?

Mi, felnőttek sokszor morgunk: „Már megint mit mondott, hogy beszélt ez a gyerek?"… Tovább olvasom