Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Legalább 195 milliárddal tartoznak az APEH-nak

Az adóhatóságnak 2009 végén 1.655 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 2.955 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl.
Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 29,5 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 165,5 milliárd forinttal tartoztak 2009 végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 195 milliárd forintra rúg. A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.655 cégből 159 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.162 felszámolás, 68 pedig végelszámolás alatt áll, az utóbbiaktól tehát már nem sok bevételre számíthat az APEH.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető, így fuvarozó, építőipari, nyomdai, számítástechnika, vagyonvédelmi, sütőipari vagy például ingatlanforgalmazó egyaránt akad. A tartós adósok között van például Alsóvadász önkormányzata, a GL Outlet Ingatlanforgalmazó és Kereskedelmi Kft. valamint a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány is.

A magánszemélyek között most is fellelhető Akkad Imad neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján, és ezúttal is találhatóak rajta ismert emberek, mint például Lang Györgyi énekes.

Szikora János, az APEH elnöke december közepén, egy rendezvényen elmondta: a hátralékok összege 400 milliárd forinttal emelkedett 2008 végéhez képest. A működő adózók hátraléka is mintegy 100 milliárd forinttal nőtt azzal összefüggésben, hogy az adóhatóság hosszabb időre, nagyobb összegben engedélyez fizetési kedvezményt.

A válság miatt a részletfizetés helyett többen kérnek fizetéshalasztást (türelmi időt), egyéni helyzethez igazított ütemezéssel - mondta az APEH-elnök.

Olvasóink írták

 • 3. Imcsi 2010. január 31. 14:27
  „Ennek az összegnek a nagy része csak papíron létezik, gondolom!
  Az APEH mért engedi a halmozódást?”
 • 2. mérpontén 2010. január 28. 20:53
  „Mi fizetünk, a cigók meg elviszik segély formályában! Hiába cigó + maffia! Ők tudnak csak élni!”
 • 1. mérpontén 2010. január 28. 20:49
  „Hogyan tartozhatna bárki az apeh - nak! Valaki vett valamilyen szolgáltatást tőle?
  Senki nem azért dolgozik, hogy ezeknek <moderálva> jó legyen, hanem azért hogy a családjának ennivalója legyen! Magyarországi maffia behajtója!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két személygépkocsi ütközött össze a 4-es úton - két sérült

Két ember megsérült, amikor két személygépkocsi ütközött össze csütörtök délután a 4-es főút 116-os… Tovább olvasom