Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Legalább 163 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Az adóhatóságnak június végén 1.349 vállalkozás tartozott több mint 100 millió forinttal, valamint 2.764 magánszemély és egyéni vállalkozó több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl, ami összesen legalább 163 milliárd forint - derül ki az APEH honlapján közzétett listákból.

A tartósan tartozó vállalkozások száma 7, a magánszemélyeké és egyéni vállalkozóké több mint 10 százalékkal nőtt március vége óta.
Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem lehet megtudni belőlük.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 28 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel mintegy 135 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes tartozásuk legalább 163 milliárd forintra rúg.

Ennél azonban jóval nagyobb összegről van szó, hiszen számos adózó tartozása ennél jóval magasabb. A magánszemélyek közül ilyen lehet például Akkad Imad, akinél 2008 negyedik negyedévében több mint 5 milliárd forintos adótartozást állapított meg jogerősen az APEH, és a mostani listán is szerepel, bár azt nem tudni, jelenleg mekkora összeggel adós.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.349 cégből 123 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 919 felszámolás, 50 pedig végelszámolás alatt áll, az utóbbiaktól tehát már nem sok bevételre számíthat az APEH.

A vállalkozói listán szereplők között továbbra is nagy számban vannak kereskedelmi és szolgáltató cégek, számos építőipari, ingatlanfejlesztő- és ingatlanforgalmazó vállalat is található, de a spektrum széles, a vagyonvédelmi vállalkozások mellett polgármesteri hivatal és szakszervezet is akad a renitensek között. Az elmúlt negyedévekben mindvégig a listán szereplő "Ezüsthajó Produkció" Film Kft. már lekerült róla.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. július 31. 16:14
    „No és miért nem hajtják be valójában? Talán nincs értékes ingóság az ingatlanok mellett? Vagy nagyobb a szociális összeköttetés a kelleténél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakember szerint a kontroll hiánya a probléma

Az előzetes kutatások, kontrollcsoportok és állatkísérletek nélkül végzett eljárások veszélyeire… Tovább olvasom