Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Lefotózták Orbán jegyzeteit: vizsgálat a parlamenti fotózás ügyében

Vizsgálatot indított az adatvédelmi biztos a Parlamentben beszédet tartó miniszterelnök kéziratának lefotózása ügyében.
Vizsgálatot indított az adatvédelmi biztos a Parlamentben beszédet tartó miniszterelnök kéziratának lefotózása ügyében - mondta Mészáros Katalin, a biztos sajtófőnöke az MTI-nek.

Jóri András két beadvány alapján kezdte el az ügy áttekintését. A sajtófőnök közölte: az egyik beadvány az Országgyűlés sajtófőnökétől, a másik az origo.hu internetes hírportáltól származik, amely nyilvánosságra hozta az Orbán Viktor kéziratáról készült fényképet. A beadványok készítői arra kérdeztek rá: hogyan vélekedik az adatvédelmi biztos az irat nyilvánosságra hozataláról - mondta Mészáros Katalin.

A sajtófőnök arról is beszámolt, hogy a biztos minden, az ügyben releváns jogszabályt megvizsgál, így az Országgyűlés által a fényképészek számára készített előírásokat is. A vizsgálat várhatóan két héten belül lezárul.

Vizsgálat indult a parlamenti fotózás ügyében. Fotó: Riskó Gáspár
Vizsgálat indult a parlamenti fotózás ügyében.
Fotó: Riskó Gáspár

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette, hogy múlt hét kedden az adatvédelmi biztoshoz fordult az ügyben. Az Országgyűlésbe akkreditált fotósokra vonatkozó előírás azt tartalmazza: "a pulpituson, illetve a felszólalók, képviselők előtti irományok nem feltétlenül nyilvánosak, így kérjük, tartózkodjanak azok felismerhető, olvasható fényképezésétől". Az index.hu és az origo.hu hírportálok is olyan fényképet közöltek Orbán Viktor múlt hétfői parlamenti beszédéről, amelyen látottak a kormányfő jegyzetei is.

A képeken látható egyik lapon kivehető volt egy olyan bekezdés is, amely át volt húzva és a beszédben nem is hangzott el. Hétfőn mindkét hírportál arról számolt be, hogy fotósaikat kitiltották a Parlamentből. A hírportálok elismerték, hogy megszegték a vonatkozó előírást.

Olvasóink írták

 • 5. 41 2011. szeptember 22. 09:39
  „Lehet,hogy más volt leírva, mint ami elhangzott.Kínos,ha éppen a kis fizetését próbálta beosztani a papíron.De az is lehet,hogy a külföldi bankszámlájának sokaságát kapták lencsevégre.”
 • 4. BJ.MÓVÁR 2011. szeptember 22. 09:03
  „Miért kell ilyenből "ügyet csinálni?! Ha jól ,becsületesen végeznék a dolgukat,nem törődne senki se vele! Csak mindig meg akarják,meg kell magyarázni a törvényeiket! Már aki elhiszi azokat a cinikus,másokat hülyének néző magyarázatokat!”
 • 3. pancser 2011. szeptember 20. 22:26
  „Szerintem kézzel írott jegyzetek fotózása, közzététele nem etikus, azt minősíti aki ezt megtette. Míg egy végleges változat megszületik, születnek olyanok is amit az ember rossznak ítél és áthúz. Minden író ember ezt csinálja! A törvényességben nem vagyok kompetens.”
 • 2. rommel 2011. szeptember 20. 21:28
  „A FERI JEGYZETEIT IS LÁTHATNÁM ???
  AZOK SOKKAL ÉRDEKESEBBEK LEHETNEK !!!
  LELTÁR JÖVŐ HÉTRE :
  -2 DB SZAPPAN
  -FOGKRÉM
  -FOGKEFE
  -CSAJKA
  -GUMI ÉRDESITETT ???
  -MARX TÖKE
  -LÓVÉ AZ ŐRÖKNEK.........................................”
 • 1. calico 2011. szeptember 20. 16:36
  „Nem azt kell figyelni, hogy mit beszél, hanem azt, amit csinál! Így aztán a beszédeinek vázlatai sem érdekelnek senkit sem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolt a vihar: fákat döntött ki a szél a Velencei-tónál

Fákat döntött ki a hétfői viharos erejű szél a Velencei-tónál; a kidőlt fák megrongáltak egy épületet és egy gépkocsit is - közölte a tűzoltóság. Tovább olvasom