Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Ledöntötték: kordont bontottak az éhségsztrájkolók szimpatizánsai

Mintegy húsz szimpatizáns ledöntötte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap épületénél az éhségsztrájkolókat körülvevő kordont.
Mintegy húsz szimpatizáns ledöntötte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda úti épületénél az éhségsztrájkolókat körülvevő kordont csütörtök reggel - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Varju László független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa, aki Lendvai Ildikó és Harangozó Tamás szocialista képviselőkkel érkezett a helyszínre, csavarkulccsal kezdte meg a kordon bontását, miután országgyűlési képviselői igazolványát felmutatta, és így a biztonsági őrök átengedték a kordonok között. Ezt látva a szimpatizánsok és a kint rekedt éhségsztrájkolók ledöntötték az MTVA főbejárata előtt felhúzott kordon bal oldalát, majd elfoglalták az éhségsztrájkolóknak eredetileg kijelölt helyet. Az események láttán a biztonsági őrök az épületbe távoztak.

Rendőri intézkedés a kordonbontásnál nem történt. Előzőleg a rendőrök ott voltak a helyszínen, igazoltatták a december 10-től éhségsztrájkot folytató Nagy Navarro Balázst, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnökét, és felszólították az éhségsztrájkolókat, illetve szimpatizánsaikat és a biztonsági őröket, hogy tartózkodjanak az erőszakos cselekményektől.

Kordont bontottak az éhségsztrájkolók szimpatizánsai. Fotó: MTI (galéria)

A közmédia gyártóbázisánál december 24-én húzta fel a közmédia biztonsági szolgálata a kordont a székház egyik bejárata elé, ezt a kordont kezdte meg csütörtök reggel összehúzni, ezért az éhségsztrájkolók nem tudtak bejutni az általuk használt helyre. A teljes összezárást az egyik aktivista úgy akadályozta meg, hogy beült a résbe.

Lendvai Ildikó az MTI-nek elmondta, csütörtök reggel értesültek arról, hogy az éhségsztrájkolók egy részét a biztonsági őrök nem engedik be a számukra kijelölt helyre, és azért érkeztek ide, hogy tisztázzák a helyzetet. Azt is közölte, jogászokkal konzultálnak, milyen jogi lépést tehetnek az ügyben, esetleg fordulhatnak-e az ombudsmanhoz. A kerítés felállítása indokolatlanul korlátozza a tiltakozók szabadságát és jelzi, hogy a kordonállítók félnek attól, mások is csatlakozhatnak a demonstrációhoz - jelentette ki.

A kordonbontásnál ott volt Iványi Gábor metodista lelkész, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora és Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos elnöke.

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének két alelnöke december 10-én kezdett éhségsztrájkba a közszolgálati televízió óbudai székháza előtt. A tiltakozással azt követelték, hogy a Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökének "kitakarási" ügye miatt bocsássák el az ügyben felelősséggel tartozó vezetőket.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. fortuna54 2011. december 30. 19:58
  „14-es.Köszönöm meghívásodat de én nem a falusi kocsmában szoktam véleményt kérni.Ott általában jókat mulatok régi jó barátaimal,ha esetleg egyszer ott találkozhatnánk. Én csak azt mondtam,nem érdekel ki mit irogat egymásnak.A nagy magyar írók-költök munkái jobban érdekelnek.”
 • 20. SC 2011. december 30. 15:45
  „18. dünnyögő
  És valami épkézláb ötlet? Maguktól nem mondanak le.Kimész e az utcára,erőszakkal fellépni?Mert pár ezer,tízezer skandáló embertől egy állami erőszakszervezet nem fog megijedni...Ahogy pancser írta öt hónapja,ez lesz a megoldás,még neki is,a legnagyobb nethuszárnak.
  "47. pancser 2011.07.04. 08:26

  Nem kell dühösnek lenni árt az ember egészségének, agyvérzést, infarktust lehet kapni kedves antifideszesek. Inkább derűs mosollyal vegyétek tudomásul azt amin nem tudtok változtatni. Várjátok ki 2014-et és akkor tegyétek oda a voksotokat hova kedvetek tartja, talán addigra lesz egy komoly és nem súlytalan ellenzéki párt is."”
 • 19. SC 2011. december 30. 15:31
  „15. pancser
  Dobj már pár idézetet tőlem ez ügyben!:-)
  Vagy én idézzek inkább tőled?Mert én tudok.”
 • 18. dünnyögő 2011. december 30. 11:59
  „Egyesek azt gondolják, ha mindig lobogtatnak a fejük fölött egy nemzeti zászlót, akkor attól igazi magyarok.
  Zászlóval, vagy anélkül, nem kordont, hanem kormányt kellett volna dönteni.”
 • 17. cezarka 2011. december 30. 08:58
  „Sajnos szinte majdnem minden a politikusokról beszéltek szimpátiátok alapján!Pedig az az éhségsztrájkolókról kellene akik igenis felvállaltak valamit nyíltan és bátran!Azt hitték még bíztak benne hogy élhetnek a demokratikus jogaikkal.Nos bebizonyosodott hogy ez már hazánkban nem igaz.Nem vitték el őket a rendőrök de nem is tesznek semmit a jogaik védelmébe.Ezért lehet megalázni ,bekeríteni őket .Éjjel-nappali zenével ,világítással kínozni őket.Kirúgták őket.Közületek hányan vállalnák fel ezt?Könnyű itt névtelenül kritizálni,miközben már félünk a hatalomtól.Igen is példát mutatnak és felfigyeltek sokan arra mi folyik itt az országban.Hogyan élnek vissza a néptől kapott kétharmaddal a néppel szemben!Néhány ember gátlástalan hatalom vágyát még sokan szolgálják érdekből és félelemből, de biztos vannak már közöttük akiknek háborog a lelkiismeretük.Ezek a tettek egyre több embert gondolkoztatnak el és lassan már csak hatalmat kiszolgáló Nézőpont mutatja ki a kétharmadot amit még ők sem hisznek el!”
 • 16. coment 2011. december 30. 01:00
  „Sőt, korona, jogar és nyereg alatt puhított húst sem vittek magukkal...

  Viszont a Himnusz eredeti verzióját elénekelték....”
 • 15. pancser 2011. december 29. 23:12
  „12."SC" nem véded Orbánt? Dehogynem vállvetve, versengve dicséritek öngyilkos csatáit, a nagyhatalmakkal, az Unióval, az összes szomszéddal, a bankokkal és így tovább...”
 • 14. öszödiböszme 2011. december 29. 22:44
  „11. fortuna54 2011.12.29. 21:15
  Milyen nyelven? Mert magyarul nem beszélni tökéletes. Szóval talán ott oszd az észt ahol elfogadják. Ergo ha beszállsz valami vitába amit te nyitsz meg, akkor talán fogad el mások észrevételeit. Gyere el magyarhonba egy igazi falusi kocsmába, és megtudod mennyire szeretik a töpszli viktátorodat!!”
 • 13. besenyő83 2011. december 29. 22:30
  „Nem védem Orbán Viktort és kormányát, de ezere a nagy demokratákra jellemző, hogy még egy nemzeti színű zászlót sem vittek magukkal.”
 • 12. SC 2011. december 29. 21:44
  „9. pancser
  Nem szerencsés olyannak vityát támadni,aki kétharmadot adott a kezükbe!:-)))
  És mint Jobbik szimpatizáns,nem fogom védeni orbánt,szépen is lennénk.:-)
  Itt arról van szó,hogy odament megint pár hú de nagyon demokrata és megcsinálta a kis politikai bohózatát,bocsánat,bohócságát.Csupa olyan ember jelent meg ott,akire ráfér egy kis figyelem,mert a politikai "tőkéjük" fogyóban,rohamosan.
  6. paci13
  Én a sztrájkolókról egy szót sem említettem,ha nem tűnt volna fel...Azokról beszélek,akik gusztustalanul kihasználják az ő helyzetüket,hogy rivalda fénybe kerüljenek,érted?Mert ugye a látogatóik hazamennek és bevágnak vacsira egy fél disznót.Lehet,hogy ez jelenti náluk a szolidaritást?”
 • 11. fortuna54 2011. december 29. 21:15
  „7-es.Nem érdekel senki levelezése Orbán miniszterelnökel. Petöfi levelét olvasgatom,amit István öccsének irt valaha és ezt ajánlanám mindenkinek. 9.pancser,azért a kabaréban te is szerepelsz,mind a világ leggyórsabb köpönyeg forgatója.Ezt eltaláltad,most az itt hozzászólok többsége veled ért egyet.”
 • 10. peet2 2011. december 29. 20:11
  „viktor és társai is csináltak már ily csintevést BÜNTETLENÜL,
  6Lenin azt hangoztata "tanuln tanulni tanulni"
  Ezt A FIDESZ is tudja..”
 • 9. pancser 2011. december 29. 19:21
  „SC! Nem szerencsés olyantól OV-t meg a kormány védeni aki nem szavazott rájuk! Ez nem kabaré hanem folytatás, mármint az előző bontásé.”
 • 8. dorombolok 2011. december 29. 16:10
  „A kordonbontást valakiktől tanulták.”
 • 7. öszödiböszme 2011. december 29. 16:08
  „6. paci13 2011.12.29. 15:51
  Igazad van paci!!!
  fortuna. Érdekel!! Tudod nem véletlenül írt levelet Hillary Clinton a töpszlinek.”
 • 6. paci13 2011. december 29. 15:51
  „Politikai kabaré? Üldögélve diétázó pár ember? Lehet.
  De tesznek valamit.
  Mi, többiek pedig kellemes langymelegben osztjuk gépeinken az igét, hirdetjük vélt igazunkat és piszok büszkék vagyunk elmés mondatainkra... Jobb?”
 • 5. SC 2011. december 29. 15:18
  „Ismét egy kis politikai kabaré...:-)Csoda,hogy ferenc testvér nem jelent meg,learatva ismét a "babérokat"...”
 • 4. fortuna54 2011. december 29. 14:37
  „2.steke.Gondolod a tengeren túlon érdekel valakit az a pár ember,akik üldögélve diétáznak? Mégha Lendvai Ildikó is közéjük ülne,vagy ö csak lázítani tud?”
 • 3. öszödiböszme 2011. december 29. 14:26
  „2. steke 2011.12.29. 14:04
  Na az már régóta nincs nekünk. Hála a töpszli viktátornak és hű szolgájának: smit álamfőnek!!”
 • 2. steke 2011. december 29. 14:04
  „Lehet, de a hír eljut a tengeren túlra is, öregbítve kis hazánk jó hírét!”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezidensszövetség: megfontolandó ajánlatot kapott az orvostársadalom

Egy teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptak a Magyar Rezidens… Tovább olvasom