Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Lebontják

a kordont

Március végén bontják le a Kossuth téri kordont. Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány helyettese szerint indokolt és jogszerű volt a BRFK vezetőjének intézkedése a Parlament védelmére, a rendőrségi törvény értelmében ugyanis a rendőrség a védett személyek biztonsága érdekében útvonalat, illetve közterületet forgalom elől elzárhat, a forgalmat korlátozhatja, területet zárhat le, illetve megakadályozhatja, hogy oda bárki belépjen.

Az állam működése és az alkotmányos rend fenntartása szempontjából alapvető fontosságú, hogy a rendőrség biztosítsa az Országházban tevékenykedő országgyűlési képviselők, közjogi méltóságok, valamint a parlament működésében részt vevő személyek munkáját, szavatolja biztonságukat.
Szájer József, a Fidesz EP-képviselője úgy vélte: ez annak udvarias beismerése, hogy a rendőrség nem tartotta be a gyülekezési törvényre vonatkozó szabályokat.
Eközben a parlament rendeltetésszerű működésének biztosítását, a Kossuth tér tekintélyének visszaadását és egy korszerű védelmi rendszer kiépítését tartalmazza az az állásfoglalás-tervezet, amelyet az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, illetve Honvédelmi Bizottságának napirendjére kívánnak venni a kormánypárti képviselők. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik önnek az igazi tél?

Tovább olvasom