Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Lébény a vágtával mindenképpen nyert

Budapest–Lébény - Ugyan nem volt a megyéből döntősünk a Nemzeti Vágtán, a lébényi Rajnai Attila a vasárnapi előfutamban mégis derekasan helytállt. Kovács Gábor, a település polgármestere szerint a legnagyobb nyereség, hogy a község bemutatkozott emígy a Települések Utcáján és a Lébény név hallatán legalább százezer ember tapsolt, éljenzett a Hősök terén.

Rajnai Attila (megyénkből az egyetlen induló) – noha a hatodik előfutamban az ötödik helyen végzett – remekül érezte magát az országimázs-fesztiválon.

– Megpróbáltam helytállni, s nagyon jólesett a lébényiek biztatása – fogalmazott a 19 éves fiatalember. – A pálya minősége kitűnő volt, így az eső sem okozott különösebb gondot. Idén érettségizem, már túl vagyok az írásbeliken, így a lovam, Marco Polo felkészítését ifjabb Szikszai Lajos segítette, köszönöm neki. Lovastúra szakra jártam a Veres Péter-szakközépiskolába, a jövőben Németországban szeretném folytatni a tanulmányaimat.

Nemzeti Vágta: Lovasok küzdenek a középdöntő harmadik futamában. MTI-fotó: Beliczay László
Nemzeti Vágta: Lovasok küzdenek a középdöntő harmadik futamában. MTI-fotó: Beliczay László

Kovács Gábor, Lébény polgármestere elragadtatással beszélt az élményről akkor is, ha a lébényi színeket nem láttuk viszont a döntőben, így a vágta 30 milliója nem a megyébe kerül.

– Szponzor nélkül mi sem indulhattunk volna – szögezte le Kovács Gábor. – 2 millió forint volt a nevezési díj, a ló nevezési költsége, szállítása és minden egyéb barátok közt is plusz 400–500 ezer forint.

Megyénk indulói: Rajnai András képviselte Lébényt és ezzel megyénket Marco Polo nyergében a futamokon. Fotó: Kisalföld-archívum
Megyénk indulói: Rajnai András képviselte Lébényt és ezzel megyénket Marco Polo nyergében a futamokon. Fotó: Kisalföld-archívum

Ennyit semmiképpen nem tudtunk volna kiszorítani önerőből, szerencsére egy támogatóval megtehettük.

Szerencsénk volt és szerencsés Lébény is, mert megjelenhettünk, s ha tudunk, természetesen jövőre is ott leszünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat népi terítőkre

Győr-Moson-Sopron - Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Nyugat-dunántúli Regionális… Tovább olvasom