Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Lázi: mindig csak egy lépést

Hatszáz alá csökkent a Lázin lakók száma, miközben a múlt évben 17-en hunytak el, csupán két baba született. Öröm az ott élők számára viszont, hogy a közelmúltban több fiatal család is Lázira települt.
Mindössze 45 millió forintból kell gazdálkodnia, kijönnie az idén a lázi önkormányzatnak. Válintné Fekete Terézia polgármester asszony azt mondja, lehet, hogy az egyetlen a messze környéken, aki mégsem panaszkodik. Nem teszi, mert ettől nem csökkennek a gondjai, ráadásul nagyon jó esztendőt zártak, és egyelőre annak örülnek, amit már sikerült elérni. Mint csillag az égen, fogalmazták az önkormányzatnál, annyi pályázaton indulnak. Rendre sikeresen: a két korábbi pályázat két-két esztendőre szólt. Az egyik az útépítésben ad lehetőséget a tavalyi után egy újabb út korszerűsítéséhez, a másik pályázaton szakaszosan korszerűsíthetik az orvosi rendelőt. Tavaly belül készült el, az idei támogatásból kívül csinosítják ki. Tavasszal pedig a buszforduló szép, látványos munka lesz.
Lázi közös körjegyzőségben van Győrasszonyfával, a helyi felső tagozatos iskolások Tápszentmiklósra járnak, a kicsik helyben tanulnak. Lázin azt fontolgatják, hogy belépnek a pannonhalmi kistérségi oktatási társulásba. Valamit javíthat a község anyagi helyzetén, s erre nagy szükség lenne. Nemrég még volt egy helyben dolgozó kft., s attól kétmillió folyt be iparűzési adóként, ám fenntartója tönkrement.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még másfél hét az első adórohamig

Az egyéni vállalkozóknak és az áfakörbe tartozó magánszemélyeknek február 15-éig kell elkészíteniük… Tovább olvasom