Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Lázár szerint nonszensz kifogások érik a médiatörvényt

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a médiatörvényt érő külföldi kifogások jó része nonszensz, hiszen a törvény európai példák alapján született - derül ki a politikussal a Magyar Hírlapban közölt interjúból.

A lap hétfői számában a politikus arra a kérdésre, hogy a kormányoldal miért nem beszélt az utóbbi hónapokban ezekről a nemzetközi tapasztalatokról kijelentette: erről a kormányzati kommunikációért felelős személyeket kellene megkérdezni.

Lázár hangsúlyozta, a kormánypárt mostani belső vitái 2011 gyöngébb előjátékának minősíthetők.

"Olyan volumenű változásokat tervezünk, amelyeket még jelentősebb szakmai viták fognak követni" - mondta Lázár, utalva arra, hogy jövőre olyan területeken várhatók átalakítások, mint az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer, az önkormányzatok és emellett napirenden lesz az EU elnökség és az alkotmánymódosítás is.

Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy frakcióvezetőként a szakmai vitákat nem elfojtani, hanem éppen generálni szeretné.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Sagittarius 2010. december 29. 13:49
  „21. load 2010.12.29. 10:40
  "Ha ennek enged, hatalma nem lesz hosszú életű."

  Akkor miről beszélgetünk! Hurráááá, várjátok ki!

  Normális ember aki az elmúlt évtizedeket, és az elmúlt 8 évet józanul képes értékelni, tudja, hogy pontosan az ellenkezője igaz és valóság annak, amit Ti szoclibek sulykoltok!
  Különben is túlságosan izzadtságszagú minden mondandótok, hiszen Gyurcsányi elmondta, nem csináltatok semmit az elmúlt években (a lopást kivéve) így hát sajnálatra méltó az aki elfogad bármit is ami a szátokból elhangzik!”
 • 21. load 2010. december 29. 10:40
  „19.Sagittarius
  Próbáld ezegyszer mellőzni a végtelenül leegyszerűsítő, primitív gondolat struktúráidat, és töprengj el azon, amit most mondok!
  A miniszterelnök kormányzásának leghatékonyabb hónapjait kizárólag a hatalmi szerkezet átalakításával töltötte.
  A vitatható adórendszeri átalakításokon túl nem volt egyetlen olyan kormányzati intézkedés sem, amire a későbbiekben politikát lehet építeni.
  Orbán annyira elhiszi a saját lózungjait, hogy szentül meg van győződve, hogy az ország bajainak egyetlen okozója a baloldal elmúlt nyolc évi bénázása.
  A probléma ott van ebben a gondolatmenetben, hogy azt hiszi, a gondok erőfeszítések, különösebb kormányzati cselekvés nélkül is megszünnek, ha kompetens káderek kerülnek a kormányrúdhoz.
  Elegendő tehát elfoglalni a hatalmi struktúrákat és máris megoldódnak a versenyképesség, a közoktatás, az egészségügy, a közigazgatás gondjai.
  Ez a forradalmak bukásának egyik tipikus oka.
  Ha Orbán tovább keményít és nem próbálja meg konszolidálni a hatalomgyakorlását, el fog tűnni a történelem színpadáról.
  Pedig választása igazából nincs is, mert az elvakult hívek a további keménykedést várnak tőle.
  Ha ennek enged, hatalma nem lesz hosszú életű.”
 • 20. elemér 2010. december 27. 23:59
  „A baj Mo.-n ott van, hogy nemtudják sokan hogy müxik a demokrácia. Kezdjük a Fidesz vezetöségével.
  Butaságaik nem lessz nekik elég a sikerhez. Oda jó modor is kell. (Voltaire)”
 • 19. Sagittarius 2010. december 27. 22:14
  „18. load 2010.12.27. 18:56
  "Máris nyugtatgatod magad. Nincs ez még túl korán?"

  Köszi, én jól vagyok! Inkább miattatok aggódnék! Ha mostanra ennyire odáig vagytok Viktor miatt, az elkövetkező 3 év alatt agyvérzést fogtok kapni mindahányan! :-))))))))))))))))))))))))”
 • 18. load 2010. december 27. 18:56
  „14. Sagittarius
  Máris nyugtatgatod magad.
  Nincs ez még túl korán?”
 • 17. annobon 2010. december 27. 13:27
  „15-höz: "Qrcsányék kezdték,--narancsos viktorcézárék folytatják!---mindegyik maffia egyforma." Bizony ez már csak így van! De nehogy bárki azt higgye, hogy ez magyar találmány. A világ sok országában van hasonló intézményesített lenyúlás és kizsákmányolás, kelettől-nyugatig... Persze ilyen téren magyar politikusaink nem vallanak szégyent a nemzetközi mérce szerint...”
 • 16. HarconaMarcos 2010. december 27. 13:10
  „Abba kellene hagyni az ovis tempót, és kicsit felébredni! Mindenkinek csak hasznára válna. Úgy látszik még Lázár sem fogta fel, hogy azt csak itthon tehetik meg, hogy lassan, tagoltan elmantrázzák kétezerszer ugyanazt, és akkor az úgy lesz. Kicsit ciki, amikor a német diplomáciának helyre kell tenni a magyar kormányszóvivőt -mert ´rosszul értelmez´-, de ha szükséges megteszik. Itt már messze nem arról van szó, hogy néhány ballib lapot megvettek Gyurcsányék. Kormányok, és jobbos konzervatív újságok is kritizálják és kifogásolják a törvényt. Erre lehet persze az válaszolni, hogy az überklafa. :-/”
 • 15. háté 2010. december 27. 12:51
  „Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a médiatörvényt érő külföldi kifogások jó része nonszensz, hiszen a törvény európai példák alapján született

  Érdekes, a francia zavargásokat, (gyújtogatás, robbantgatás, rablás) kirobbantó, azt vezénylő "főzavargó"
  7-hónap felfüggesztett büntetést kapott, elzárás-fogvatartás nélkül!

  Nálunk Budaházit lassan két éve tartják fogva, a "hazai" rendszer megdöntéséért.
  Qrcsányék kezdték,--narancsos viktorcézárék folytatják!---mindegyik maffia egyforma.
  -- az egyik-balos, a másik liberális--mindegyik a cionisták segnyalója!”
 • 14. Sagittarius 2010. december 27. 12:40
  „12. annobon 2010.12.27. 12:32
  "... a Fidesz támogatottsága is csökkent"

  Ne mond!!
  Meggyesit idézem: "Na és...??? :-)))))))))
  Horngyuszit idézem: "Nem mondok le!" :-))))))))))))))))))

  Természetesen senki sem gondolta komolyan azt, hogy az a 15% aki a szoclibektől átszavazott, az gyökeresen világnézetet is váltott, nem csak köpönyeget! Ez a férgese, és az mint tudjuk, mindenképpen elhullik!”
 • 13. Sagittarius 2010. december 27. 12:34
  „Gyurcsányit idézném: "Tüntetnek?? -majd hazamennek!"

  Magamat idézem: "Dumáltok??? -majd megunjátok!" :-)))))))))))))))))))))))))”
 • 12. annobon 2010. december 27. 12:32
  „11-hez: "A pálya széléről most hiába jajjvékoltok,- már kicsik maradtok, és egyre mikro-bbak lesztek!" Azért a Fidesz támogatottsága is csökkent. Meg jövőre még jobban csökkenni fog szvsz...
  "A pártok támogatottságában a Századvég nem mért jelentősebb változást. A decemberi megkérdezés alapján a Fidesz támogatottsága a biztos szavazók körében 2 százalékpontot esett"”
 • 11. Sagittarius 2010. december 27. 12:20
  „"Drága" Fideszellenes hozzászólók! Ti már eddig is "drága" voltatok az Országnak a Nemzetnek,-nagyon is drága!! Miért nem mutattátok meg eddig hogyan kell okosan, ügyesen csinálni?? (vagy is jobban megnézve, megmutattátok, hogyan NEM szabad csinálni) A pálya széléről most hiába jajjvékoltok,- már kicsik maradtok, és egyre mikro-bbak lesztek!
  weheheheeee...”
 • 10. Sagittarius 2010. december 27. 12:14
  „Ez az Fidesz!! Aprítsátok őket, hadd hulljon a férgese!!
  Csak így tovább!! Éljen Viktor Királysága!!”
 • 9. Dirac 2010. december 27. 12:03
  „Túlságosan hozzászokott a nép a gyurcsányi-kádári diktatúra vezetéshez, abban az időkben mutyizásokkal meg háttéralkuk kötésével hozták a döntéséket, aztán fapofával a szemünkbe hazudták. El is hiszem, hogy a maradék bögreforradalmárnak (annak a kevésnek) nem igen tetszik ez az újfajta módszer.”
 • 8. miracle 2010. december 27. 11:06
  „Lázár úr gyakorló feladatként mindjárt kezdheti azzal, hogy felügyeli kizárólag a Párt a médiát (élén 9 évre kinevezett pártkatonával) ?”
 • 7. elemér 2010. december 27. 10:39
  „Teljessen egyetértek itt a kommentárokkal. Az USA-ban nagy sajtószabadság és alkotmányos jogok vannak. G.W.Bush ezeket korlátozta és igy van friss tapasztalat a mellébeszélésekröl.”
 • 6. hidas 2010. december 27. 10:36
  „Én tudom, hogy Gyurcsány utazta körbe egész Európát és ő tehet arról, hogy mindenki minket bírál ez ügyben is, DE nem kellene esetleg mégis mégegyszer átolvasni ezt a törvényt!!?? Nem lehet, hogy van valami a sok kritika mögött??? Már annyian mondják!!!”
 • 5. lapi 2010. december 27. 10:19
  „Részletezni lehetne - e azokat az eu-os normákat Lázár ur? Ők ugyanez másképp kommunikálják, hogy konkrét legyek , épp az ellenkezőjét.!!”
 • 4. annobon 2010. december 27. 09:11
  „"erről a kormányzati kommunikációért felelős személyeket kellene megkérdezni." /Lázár/
  Nos rendben, akkor a frakcióvezető urat ezentúl semmiről nem kellene senkinek sem megkérdezni, elég az ő általa említetteket. Ha egy frakcióvezető a szóvivőkkel takarózik, ott már valami nem stimmel...”
 • 3. Boli 2010. december 27. 08:44
  „"Olyan volumenű változásokat tervezünk, amelyeket még jelentősebb szakmai viták fognak követni" - tessék már érteni újmagyarul: "Változás lesznek, melyek erőből le lesznek tolva mindenki torkán, utána pedig mindenki ugathat, pártunk és kormányunk részéről senkit nem érdekel majd, mi a véleményük, csak tépjék a szájukat!" Nem olyan bonyolult ez... Szégyen ez a társaság 2010-2011-ben. Bolsevik elvtársak, a lenini hagyományokat követve. Éljen a PÁRT! Ja, a világ, európa meg tök hülye, hogy nem értik meg a Kedves Vezető Mindenható Gondolatmenetét. A konzervatív újságok a cocik befolyása alatt állnak (ez tetszett a fidesztrolloktól) és az egész világ összeesküdött ellenünk...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint egymillió közműhátralékos

Az elmúlt hat évben a lakossági közműtartozások szinte megduplázódtak, a közműhátralékosok száma több mint egymillióra nőtt. Tovább olvasom