Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Lázár: Nem lesz államcsőd!

Nem lesz államcsőd - jelentette ki Lázár János, aki szerint egyelőre nem lesz személycsere a kormányon belül.
"Nem lesz államcsőd" - jelentette ki a fn.hir24.hu-nak adott, szerdán közzétett interjújában Lázár János, aki szerint egyelőre nem lesz személycsere a kormányon belül.

A Fidesz frakcióvezetőjének közlése szerint Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta a képviselőcsoportot, hogy januárban nem lesz személycsere. "Júliusban érünk ciklusfelezőre. Mint köztudott, a mandátum első felében építeni szoktak a kormányok, a másodikban pedig üzemeltetik, élhetővé varázsolják az épületet, esetünkben az új kormányzati szerkezetet. Erre a feladatra akár érkezhetnek is új emberek és velük nyílván új stílus is" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, forgatókönyv sincs-e egy esetleges államcsődre, Lázár János azt válaszolta, hogy Magyarország három évtizede az IMF tagja, mindig időben törlesztett, és ezután is fizetni fog.

Badarság! - reagált a Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy egyes vélemények szerint az "Orbán-Matolcsy-tandem" legalább egyik tagjának távozásával lenne visszaszerezhető a pénzpiac bizalma. "A pénzpiac pénzt akar, nem neveket. A pénzpiac döntsön a pénzéről, a választó pedig a képviselőkről. Ez a demokrácia és a gazdaság rendje, és semmi okunk feltételezni, hogy ezen változtatni kellene" - fogalmazott Lázár János.

Szavai szerint a Fidesz összetartására ma egyetlen ember képes: Orbán Viktor. "Nincs más integráló és vezetőképes személyiség, akit a párt jobb- és balszéle is elfogadna. 2014-nek egész biztosan vele futunk neki, és hiszem, hogy Orbán Viktor ma az egyik erőssége Magyarországnak" - fogalmazott a vezető kormánypárt politikusa.

Olvasóink írták

 • 5. load 2012. január 06. 22:17
  „Szerintem, ezt a kijelentést maga a Jóisten sem engedhetné meg magának.”
 • 4. öszödiböszme 2012. január 04. 15:17
  „Tehát lesz. Ti meg takarodjatok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. kerteszb 2012. január 04. 14:36
  „Ha Orbán az "erőssége", milyen lehet a gyengesége? Szent ég! Ilyen szervilis nyilatkozatokkal az államcsőd veszélye magától nem fog elmúlni. Az MNB devizatartalékát még ellophatjátok, de előbb-utóbb az a pénz is elfogy és jön az államcsőd! Lézerjani, láttad mennyi egy EUR? Milyen hozamokkal mennek el az állampapírok? Távozzatok!”
 • 2. Madarász 2012. január 04. 14:29
  „Nem a kormányon belül kell személycsere, hanem kormány és kormánypárt csere kell!”
 • 1. pozdorja 2012. január 04. 14:24
  „"A pénzpiac pénzt akar, nem neveket. A pénzpiac döntsön a pénzéről, a választó pedig a képviselőkről."
  Hát a pénzpiac már döntött a pénzéről! Menekítik ki Magyarországról.
  Afelől pedig ne legyen kétségetek hogy a választók meg majd a képviselőkről fognak dönteni. Csak nehogy meglepődjetek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden hatodik hallgató legalább három nyelven beszél

A Budapesti Gazdasági Főiskolán tanulmányokat folytató diákok közül minden hatodik hallgató három… Tovább olvasom