Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Lázár János szerint a távhő díja nem emelkedhet

Márciusig elkészülhet az a javaslat, amely egyszerre csökkenti az áram árát és előzi meg a távhő drágulását - jelentette ki Lázár János.

A tudósítás szerint Lázár János azt mondta: a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a távhő díja nem emelkedhet, ezért olyan rendszer kidolgozását tervezik, amely csökkenti a jelenlegi kötelező áramátvételi rendszer (kát) támogatását, ugyanakkor a távhővel fűtött lakások számára olcsó gázt biztosítana.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nincs nézeteltérés az energiaügyi államtitkár és közte.

"Megegyezéssel fog végződni a vita, de olyan megegyezéssel, amely minden áramfogyasztónak és minden adófizetőnek az érdekeit fogja szolgálja, nem pedig részérdekeket" - jelentette ki Lázár János az interjúban.

Mint arról az MTI korábban hírt adott, az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló javaslathoz egymástól eltérő kormánypárti módosító indítványok is érkeztek.

A fideszes Lázár Jánosé volt a legnagyobb visszhangot kiváltó javaslat, amely mérsékelné a hővel kapcsolt, valamint a megújuló energiából termelt áram támogatását is; ezt az Országgyűlés gazdasági bizottságában múlt hét hétfőn a kormány nem, a bizottság többsége azonban támogatta.

A javaslattal való egyet nem értésének korábban - a módosítókat szintén jegyző - Bencsik János energiaügyi államtitkár a Facebookon adott hangot, majd a vezető kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz-KDNP siófoki frakcióülése után, február 11-én azt jelentette be, hogy a kormány újra megkezdi a kát-rendszer felülvizsgálatát.

A cél a kát-rendszer mielőbbi megszüntetése és az, hogy a távhő díjak ne emelkedhessenek tovább - mondta akkor Lázár János, hozzátéve, hogy a lobbi érdekeket szolgáló rendszert felül kell vizsgálni.

A múlt héten a kormány kérésére elhalasztották a parlamenti szavazást a törvénymódosításhoz benyújtott módosító indítványokról, amelyekről a terv szerint a jövő héten szavazott volna az Országgyűlés.

A kormány a házbizottság csütörtöki ülésén jelezte, hogy további egyeztetéseket tart szükségesnek az ügyben.


Olvasóink írták

 • 8. Olajos 2011. február 21. 17:22
  „Nem emelik mi? :D Mint a gázt... a szenet... a fát... a villanyt... Gázzal fűtök 50 nm.-t 20 fok van hogy tudjam fizetni... drágább a távhőnél! Támogatást sosem kaptam( sokalták a nettó 85000ft fizetést... :D ) Nekem senki nem adott pénzt szigetelésre, nem fejlesztették a fűtésrendszeremet támogatással! Úgyhogy panelosok, légy szíves ne sírjatok! :D:D:D”
 • 7. LAZA 2011. február 21. 14:26
  „6.
  Azért jobb ha a saját szemed helyett inkább Lázárnak hiszel.”
 • 6. 49. 2011. február 20. 19:52
  „2011. 01. havi távhőszámlámon a fűtési hődíj 2790 Ft/GJ, a 02. havi számlámon pedig 3066 Ft/GJ.
  Ez mi ha nem hődíj emelés?”
 • 5. Jandex 2011. február 20. 19:36
  „A lézerjaninak agyára ment az S8-as!:)))
  Thx. 2/3 !!!”
 • 4. háté 2011. február 20. 19:32
  „Ez a megháborodott, nem beszélt győri kollégáival.”
 • 3. luigi700 2011. február 20. 19:27
  „Igy kell legálisan védelmi pénzt szedni! Mi megvédjük, ti meg fizessétek meg az árat!”
 • 2. coment 2011. február 20. 19:01
  „Értelmezés:
  a magánnyugdíjpénztári megtakarítások után megvédi a kormány a távhő és az áram árakat is. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hány százalékkal sikerül megvédeniük...”
 • 1. apex 2011. február 20. 18:26
  „Most sírjak vagy nevessek ezen? Két hete emelte a kormány az áram árát. Márciusig elkészül a javaslat és októberig a fűtési szezon kezdetéig nem emelik a távhő árát. Vicc.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolhatatlan felvételeket loptak el a Zagar együttes jubileumi koncertjéről

Ellopták az Európa-szerte népszerű underground zenekar, a Zagar tízéves jubileumi koncertjéről… Tovább olvasom