Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Lázár: Egységes cigisdobozok jönnek, 5,5 százalékkal nő a minimálbér

Átvesszük az ausztrál modellt, midnen dohánytermék külseje azonos lesz.
15:55 - Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatón.

A miniszter kitért arra is, hogy 2016-ban az áram és gázszolgáltatás területén a magyar állam tulajdonában lévő vállalat lesz a piac legnagyobb szereplője, s kiemelte: ez várhatóan újabb rezsicsökkentést tesz lehetővé 2017-18-ban.

Lázár János, aki a jövő évi büdzsét az adócsökkentés költségvetésének nevezte, azt mondta: ez az első alkalom 25 éve, hogy a kormány az év első félévében világossá tette a következő esztendőre vonatkozó pénzügyi terveit.

15:05 - Egységes csomagolás bevezetését tervezi a kormány a dohánytermékeknél - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A változás nyomán minden dohánytermék külseje azonos lenne, és nem lesz mód a reklámozásra.

Ez a rendszer Ausztráliában már működik, és tervezik Franciaországban és Írországban is bevezetni - jelezte Lázár János, akinek közlése szerint az erről szóló javaslat ősszel kerülhet a törvényhozás elé.

A miniszter beszámolt arról is, hogy az új budapesti kórház megépítését a dohánycégek által fizetendő különadó fedezné.

14:55 - Ismét az Európai Bizottsághoz fordul Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Altus európai uniós megbízása ügyében.

A tárcavezető csütörtöki budapesti tájékoztatóján közölte: levelében arra hívja fel a brüsszeli testület figyelmét, hogy a magyar kormány rendelkezésére álló információk alapján több olyan személy és szervezet is van az Altus Zrt. konzorciális partnerei között, akik vagy amelyek esetében az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) többször vizsgálódott, és tudomásuk szerint el is marasztalta őket.

14:50 - Ideiglenes határzár létesül a magyar-szerb határon - számolt be a kormány döntéséről a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Lázár János kiemelte: e kérdésről készek a jövő heti magyar-szerb kormányülésen egyeztetni, ugyanakkor a magyar kabinet a döntését meghozta.

Közlése szerint várhatóan 175 kilométeres szakaszon várhatóan 4 méter magas kerítés létesül.

Jelezte: módosítják az államhatárokról szóló törvényt, hogy a tulajdoni és használati kérdések rendezhetők legyenek.

Lázár János közlése szerint a Csongrád és Bács-Kiskun megyei szakaszon ötezer hektárról van szó, ennek egyharmada az állami és kétharmada a magántulajdon. Utóbbi használatáért az állam fizetséggel tartozik és ezt meg is fogja fizetni - rögzítette a miniszter, aki azon meggyőződésének is hangot adott, hogy az ideiglenes határzár felállítása biztosítani fogja a határ legális használatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarországra nem hozni kellene bevándorlókat, hanem el kellene őket vinni

Mint elmondta, Orbán Viktor levélben kért segítséget az illegális bevándorlás ügyében az Európai… Tovább olvasom