Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Lázár: a Fidesz fokozott figyelemmel kíséri a honvédelmi költségvetés alakulását

A politikus véleménye szerint a honvédség több vidéki városban, köztük Hódmezővásárhelyen is egyike a legnagyobb munkaadóknak, így stratégiai szerepet tölt be a települések életében.

A Fidesz országgyűlési frakciója fokozott figyelemmel kíséri a 2012-es honvédelmi költségvetés alakulását – jelentette ki Lázár János, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a magyar-román-szlovák-ukrán Tisza Többnemzeti Műszaki Zászlóalj közös gyakorlatának záróünnepsége után.

A politikus hangsúlyozta, képviselőcsoportja az elmúlt egy évben támogatta Hende Csaba miniszter törekvéseit, hogy megerősítse a honvédséget.

A képviselőcsoport ezért is szeretné, ha a Magyar Honvédség a költségvetési vita során meg tudná őrizni pozícióit, s helyzete nem gyengülne tovább, mint ahogy az az elmúlt nyolc esztendőben jellemező volt.

Ebben a kérdésben a kormány és a frakció között akár még vita is kialakulhat – fogalmazott Lázár János.

Mint mondta, a képviselők a költségvetéshez beadott módosító indítványaikban a kiadások fedezetéül gyakran jelölik meg honvédség költségvetését, erre azonban frakcióvezetőként nem szeretne lehetőséget adni.

A honvédség több vidéki városban - így Hódmezővásárhelyen is - egyike a legnagyobb munkaadóknak, stratégiai szerepet tölt be a települések életében.

Emellett kiemelten fontos a katonaság társadalmi feladata, küldetése is – fogalmazott az alföldi város polgármestere, megjegyezve: az elmúlt években a honvédség fontos feladatokat látott el a nemzetközi missziókban és kiemelkedően helytállt a katasztrófahelyzetek kezelése során, például a 2006-os árvíz idején, ezért sem lehet költségvetését jelentősen átalakítani.

"Szeretnénk, ha a honvédség a következő időszakban is képes lenne küldetését betölteni, s egy erősödő, jól működő szervezetté válna nyolc év szocialista rombolása után" – mondta Lázár János.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2011. szeptember 22. 17:19
  „Lázár: a Fidesz fokozott figyelemmel kíséri a honvédelmi költségvetés alakulását

  De aranyos ez a Laza Jani bácsi!

  Képességei szerint a legjobban a svájci frankban felvet hitelének 180-Ft-on való törlesztését kíséri figyelemmel! Ebben eredményesen dolgozott!

  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége!
  Jaj de ki ne hagyjam a támogatóikat akik János bátyámon is segítenek ebben a válságos helyzetben!
  De azért megjegyzem szerényen mi is áldozatott vállalunk gyarapodásáért!
  Hódmezővásárhelyet meg lesajnálja azért a kis adóságért?

  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége!
  Jaj de ki ne hagyjam a támogatóikat!”
 • 1. pozdorja 2011. szeptember 22. 15:09
  „Teszek a honvédelem költségvetésére. Kísérje nagy figyelemmel inkább az üzemanyag árának alakulását, hogy időben csökkenteni tudja a jövedéki adót, mert a zemberek nehezen viselik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meseposta a Vágtán

Teljes óvodás csoportok is kipróbálták a Mesepostát a Nemzeti Vágtán. Tovább olvasom