Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Látványos gálával búcsúznak az évtQl

Kézilabda

Ma rendezik az E.ON-kézilabdagálát a budapesti Syma-csarnokban. Az eseményt 15 órakor egy szivacskézilabda-mérkQzés vezeti fel, majd öt órától elkezdQdik az „igazi” program.


ElsQként egy nosztalgiatalálkozón az 1992/93-as bajnoki döntQ ismétlQdik meg. Az FTC és a Vasas két nyert mérkQzésig tartó párharca csak a harmadik összecsapáson dQlt el. (Az elQzQ kettQt mindig a vendéggárda nyerte egy-egy találattal.) A mindent eldöntQ csatát végül az angyalföldiek nyerték 18–12-re, s ezzel megszerezték eddigi utolsó bajnoki címüket. A két együttes tagjai ezúttal egy tét nélküli mérkQzésen idézhetik fel a szurkolókban az akkori emlékeket. Várhatóan újra pályán lesz többek között Szarka Éva, Kökény Beatrix, Kántor Anikó, Tóthné Szabó Melinda, Simics Judit, ErdQs Éva és Angyal Éva.
A folytatásban a Bombázók nQi ügyességi versenyén eldQl, ki az igazi bombázó, avagy ki lQ kapura a legerQsebben és a legpontosabban. A viadal résztvevQi: Ferling Bernadett, Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya, Tápai Szabina és Tóth Tímea.
Tavaly nagy sikert aratott a KépernyQsök Kupája, azaz az ismert médiaszemélyiségek kézilabda-mérkQzése. Idén a média képviselQi egy csapatba „verQdve” veszik föl a harcot az olimpikonokból verbuvált gárdával.
A meghívottak, E.ON olim-

piai csapat: Balogh Gábor, Biros Péter, Dávid Kornél, Deák Bárdos Mihály, Éles József, Fábián László, Imre Géza, Marosi László, Noszály Sándor, Sárfalvi Péter, Szécsi Zoltán, Szuper Levente, Temesvári Andrea, Zsivoczky Attila. EdzQ: Mocsai Lajos. Médiaválogatott: Andrejszky Zoltán, Azurák Csaba, Bárdos András, Borsos Attila, Csiszár JenQ, Gaál Noémi, Ganxsta Zolee, Gundel Takács Gábor, Gyulai Miklós, Hajdú B. István, Harsányi Levente, Kovács Péter, Liptai Claudia, M. Kiss Csaba, Máté Pál, Nacsa Olivér, Németh Lajos, Szebeni István, Klausmann Viktor, Várkonyi Attila. EdzQ: Laurencz László.
A LevegQ urai elnevezésq férfi ügyességi verseny tavaly sikerrel debütált a gálán, így ezúttal is három pár méri össze erejét. A résztvevQknek minél trükkösebb és látványosabb módon kell majd gólt elérniük. A részt vevQ párok: Császár Gábor–TörQ Szabolcs, Bendó Csaba–Bakos Dávid, Gál Gyula–Tombor Csaba.
Ezt követi a magyar csörgQlabda-válogatott bemutatója sztárok részvételével. A nemzeti csapat remek eredményekkel büszkélkedhet, 2001-ben Európa-bajnokságot nyert, idén pedig EB-ezüstérmet. A sydneyi paralimpián a 8., az athéni játékokon a 7. helyen végzett. A játék teljes csöndben zajlik, hogy a csörgQ hangot adó labdát a játékosok követni tudják. Egy játékos egymás után csak kétszer guríthat. A pálya harmadokra osztott, a labdának a támadó és középsQ harmadban is talajt kell érnie, mielQtt a védekezQ csapathoz ér. Tíz másodperce van a labda elsQ érintése után egy csapatnak ahhoz, hogy megkezdje a gurítását. A büntetQnél egész kapura gurítanak úgy, hogy csak egy játékos védekezhet.
A Gála csúcspontja évrQl évre a Királyok–Ászok derbi, amelyen a legjobb magyar kézilabdázók vegyes csapatokban mérkQznek meg egymással, a férfi és a nQi szövetségi kapitány vezetésével. A közönség által beszavazott játékosok közül a két csapatkapitány, Tóth Tímea és Gál Gyula választott csapatába posztonként 1–1 nQi és férfi játékost.
A Magyar Kézilabda Szövetség idén is az E.ON-kézilabdagálán adja át „Az év kézilabdázója” díjakat Görbicz Anitának és Gál Gyulának.
Emellett az All Star-szavazáson legtöbb voksot kapó három jelöltre, Görbiczre, Pálinger Katalinra és Nagy Lászlóra még lehetett szavazni. E játék gyQztese lesz 2006-ban „Az év kézilabdázója” közönségdíj kitüntetettje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár 2006-os álhírei

Tovább olvasom