Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Latin futamok tizenkét húron

Nem várt sikert aratott Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor közelmúltban megjelent közös lemeze, a Latin. A nevének megfelelően latinos dallamokat, improvizatív szólókkal, futamokkal tarkított kompozíciókat tartalmazó zenei anyag két akusztikus gitáron szólal meg - jövő csütörtökön Győrben is.
. A számok – mindegyik saját szerzemény – szinte pillanatok alatt születtek, az ötlet azonban régóta érlelődött.
– A Kreol nevű formációval játszottunk először hasonló hangzású dalokat – emlékszik vissza a lemez születésére Tátrai „ Tibusz ” . – Egy tévéfelvételre készültünk néhány számmal, s a végeredmény annyira tetszett mindenkinek, hogy úgy döntöttünk, megér egy külön lemezt. Reméltük, hogy szeretni fogja a közönség, de hogy ilyen nagy siker lesz, arra nem számítottunk. Valószínűleg az aktuális zenei trend is kedvezett a jó fogadtatásnak, hiszen a latin zene reneszánszát éli, s nemcsak a könnyűzenében.
Tátrai Tibor szerint azonban a lemez elkészítésében ez nem játszott közre, hiszen csaknem húsz éve játszik hasonló dallamokat – otthon, gyakorlásképpen például rengeteget – , ami igazán nem tekinthető hirtelen fellángolásnak...
Bár a tegnapi lemezbemutató koncert hatalmas közönség előtt zajlott, Tátrai gyakori vendég a kis klubokban is.
– Ugyanolyan szívesen játszom százezer és száz ember előtt is. A kluboknak, kocsmáknak megvan a saját, utánozhatatlan hangulata: az emberek beszélgetnek, söröznek a zene mellett, szóval bensőséges az atmoszféra. Aki kíváncsi a virtuóz gitárjátékra, annak most nem kell a fővárosba utaznia, Tátraiék ugyanis a jövő héten Győrben „ csapnak a húrok közé ” . Csütörtök este a La Torre vendégei lesznek, ahol – minden hónapban megtartott fellépésükkel – már visszajáró vendégnek számítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakát-csúfságok

Finisben a választási kampány: az egyik képviselőjelöltnek kiszúrták a szemét, a másiknak… Tovább olvasom