Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Last minute: game over?

Az idén több magyar indul a tengerhez – az irodák arra figyelmeztetnek: senki se reménykedjen last minute engedményekben. Most az időben megvásárolt nyaralás az olcsóbb. Az ár a magyaroknál döntő tényező – ezért számítanak kedvelt úti célnak az alacsony árfekvésű, arab nyaralóhelyek: Jordánia már ötvenezer forintért is elérhető.

Jordániába már viszonylag olcsón is elutazhatunk
Kincstári optimizmus uralkodik a vezető utazási irodák körében, legalábbis ami a kiutazásokat illeti. A magyar piacon az idén várhatóan 10-15, de akár 20 százalékkal is több utat lehet értékesíteni – mondják. Éppen ezért állítják: az idén nem lesznek már nagy last minute kedvezmények – ezt a nagy kereslet mellett az irodák új akciói is indokolják. A Neckermann például a március végéig befizető utasainak komoly engedményt adott – és a tavalyi év hasonló időszakához képest 20, helyenként 30 százalékos többletfoglalást értek el. Az előfoglalások során értékesítik az utak egyharmadát, s úgy tűnik, Horvátországba még pótlólagos helyeket is kell szerezniük.

Az ár a magyaroknál döntő tényező – ezért számítanak kedvelt úti célnak az alacsony árfekvésű, arab nyaralóhelyek: Jordánia már ötvenezer forintért is elérhető. Az olcsó nyaralások – a továbbra is népszerű autós-apartmanos-önellátásos üdülések – mellett azonban van már minőségi kereslet is: most Írország a felfedezést kedvelő, ám vastagabb pénztárcával megáldott turisták kedvelt célpontja.

Bulgária új kedvencnek számít
Az olcsó árkategória újdonsága Bulgária – a tengerpart tavaly már bekerült a nyári katalógusokba, az idén azonban már igazán meg is jelent bennük. A Neckermann ügyvezető igazgatója, Békefi Veronika szerint a bulgáriai lehetőségek mindvégig adottak voltak, de úgy gondolták, hogy a magyarok nagy része már nyaralt ott, ezért nem kínálták az ottani utakat itthon.

Görögország az olimpia és a beígért terrorcselekmények ellenére népszerű – a hagyományos magyar nyaralóhelyekre még lehet jó árakon foglalni. Spanyolországból sem a madridi robbantás miatt hiányoznak majd a magyarok. Az elmaradásnak az ár lehet az oka, hiszen mind az arab, mind a török, illetve a horvát tengerpart a spanyolnál jobb árakon élvezhető – véli Gál Pál Zoltán, az IBUSZ vezérigazgatója. A törökországi nyaralásokra a tavalyi többszörösére nőtt a jelentkezők száma, de majdnem 30 százalékos növekedést értek el a horvátországi üdüléseknél is. A horvát tengerpartnak kevés a térségben a komoly konkurenciája, hiszen az Adria néhány órányi autózással elérhető. A benzinköltség pedig egy négytagú család esetében szó szerint a töredéke a repülőjegyáraknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába keleten terjeszkedik

Két szerződést írt alá a Rába a napokban komplett, saját fejlesztésű futóművek szállítására. A… Tovább olvasom