Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lassan, de biztosan terjed az influenza

Országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak.
A 4. héten a fővárosban és 14 megyében emelkedett, 5 megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteget Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron (189) megyében, a legkevesebb beteget Veszprém Somogy és Csongrád megyében jelentették a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok.

A betegek több mint kétharmada 15 és 59 év közötti volt, 22 százalék volt a gyermekek, több mint 10 százalék a 60 éven felüliek aránya.

A 4. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett. Egy Veszprém megyei óvodában 111 gondozott és dolgozó közül 22 gyermek betegedett meg láz, köhögés, orrfolyás, torokfájás tüneteivel. A virológiai vizsgálat folyamatban van.

A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba beküldött mintákból háromban influenza A(H1N1)pdm09, egy esetben influenza A(H3) és két influenza B vírus jelenlétét mutatták ki.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC) 15 európai ország jelzett fokozódó influenza aktivitást. Portugáliában, Spanyolországban és Angliában kiterjedt influenza járvány. Emellett több ország számolt be regionális járványokról, így Hollandia, Olaszország és Bulgária is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország nagy részén havazik, de minden út járható

Az ország nagy részén a hajnali, reggeli órák óta változó intenzitással havazik. Több baleset… Tovább olvasom