Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lapáttal támadt polgárőrökre egy 16 éves fiú

Lapáttal támadt polgárőrökre egy 16 éves fiú Sályon. Az elkövetőt elfogták, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
Gaskó Bertalan közölte: Sály pincesorán január 11-én éjjel a szolgálatban lévő polgárőrök egy zsákot cipelő emberre lettek figyelmesek, aki menekülni próbált, de utolérték. Az agresszívan viselkedő fiatalember szidalmazta a polgárőröket, egyiküket megrúgta, majd egy lapáttal hadonászott, végül elmenekült.

A rendőrök hétfőn fogták el a 16 éves fiút, ellene azóta - egy lakatlan ingatlanból történt, szabálysértési értékre elkövetett - betöréses lopás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Pretorianus 2013. január 16. 10:46
  „15. kokolorbi 2013.01.15. 22:25
  Lelke rajta... :)”
 • 22. Grabowszki 2013. január 16. 09:55
  „Kedves 15. kokolorbi!

  Köszönöm, hogy egyetlen egy kérdésemre sem válaszoltál, ellenben személyeskedsz. Ez ugye rólad árul el valamit. ;)”
 • 21. WeiseÖdenburg 2013. január 16. 09:40
  „"Őrizetben a soproni lopássorozat gyanúsítottja"
  Írtam pár elismerő sort a szabadnapos rendőr érdemeinek elismeréséről.Továbbá a jelenlegi Soproni Rendőrség
  irányításának kedvező hatásáról.Gondolom az elismerő sorokat kár volt törölni,vagy Szegedi a moderátor és ő
  nem így gondolja?”
 • 20. Jandex 2013. január 16. 09:03
  „16 évesen már nem sok újat tanulhat abból amiben "felnőtt"!”
 • 19. Eva- 2013. január 16. 08:48
  „ellene azóta - egy lakatlan ingatlanból történt, szabálysértési értékre elkövetett - betöréses lopás

  mi is volt a zsákban akkor?!
  ilyenkor télen?
  Borsodban?

  így majd 16 évesen mehet kitanulni a börtönbe a fifikát! :)”
 • 18. TSD81 2013. január 16. 08:10
  „ki megy el polgárőrnek???
  -aki rendőr, de munkán kívül szolgálja a népet..? okéj. ( ilyennel még nem találkoztam,de biztos van )
  -aki rendőrnek tanul, és suli mellett próbál minimális gyakorlatot szerezni ( szintén nem tudok róla de biztos h ilyen is van )
  -akinek köze nincs a szakmához, csak fontoskodni akar, mert k.rva kemény gyerek, és a kisebbségi komplexusát ellensúlyozza. az ilyennek nem fogok megállni, és hívhatja a rendőröket, meg a TEK et is...
  mert zsákos frodo esete merőben más, mint az, h péntek éjjel fél1 kor sétálok a belvárosban és ott mennek mellettem és néznek csúnyán...ne mááááááár.”
 • 17. Mankapunka 2013. január 16. 00:41
  „Páran nem értik a lényeget.Egy rendőrnek több évig kell tanulni egyet s mást,míg egy polgárőr csak belép a klubba,és valamilyen sugallatra sétálgat az utcán.

  Senki sem mondta,hogy rosszat csináltak,hogy feltartották a zsákos frodót.Ezek az önkéntes rendőrök lejáratják a hivatásos rendőröket.

  Polgárőrökről meg csak annyit,hogy 10 évvel ezelőtt még Marcalvárosban ők lettek megkergetve,mert cincálták a macska farkát.”
 • 16. GD 2013. január 15. 22:39
  „Biztos egy zaklatott hómunkás volt :)”
 • 15. kokolorbi 2013. január 15. 22:25
  „12. Pretorianus 2013.01.15. 20:04
  Az a legszebb az egészben, hogy Grabowszki és társainak fogalma sincs dolgokról, csak írogatnak, mert szükségét érzik, hogy megvédjék a védhetetlent, megmagyarázzák a magyarázhatatlant. Ezt nagyon jól jellemzi 14-es hozzászólása, amiben még téged tart finoman szólva, hülyének.”
 • 14. Grabowszki 2013. január 15. 21:10
  „Okés, értem én, de hogy mindig ott vannak Sárkányfűárus... Fura. De tényleg bármikor megyek, van ott valaki, csoportosan (szervek). Tesco attól 100 méterre még olcsóbb is, és éjjel nappal nyitva van, érdekes, ott soha nem látok senkit. Nem becsmérlem a munkádat, nehogy ezt hidd. De már ne is haragudj, a bandára ránézve (4 fő volt emlékeim szerint) semmilyen erőt nem éreztem, hogy jujj, itt vannak a polgárőrök, ne balhézzak (már ha szoktam volna balhézni). Amikor visszafele jöttem, volt ott két elfogószolgálatos. Na az igen! Ott már kussoltam volna mindenért. Pedig nem szoktam soha elbújni a kötekedők elől szórakozóhelyen sem, vagy az utcán...

  Na és akkor most pontosan milyen jogokkal rendelkeznek a polgárőrök? A cikk szerint egy zsákot cipelő embert láttak. Hol? Az utcán? Kijönni a házból, de már az utcán? A házban? Vagy hol? Mi volt a zsákban? Valóban jogszerűen akarták megállítani?

  Van joguk feltartóztatni az illetőt, vagy akár arra kötelezni, hogy megmutassa mi van a zsákban? Tehát azért, mert egy 18 éves gyerek felveszi a mellényt, megállíthat az utcán azzal az ürüggyel pl, hogy loptam az előbb a boltból, amikor csak benézték, és a saját kesztyűmet raktam el a zsebembe? És ha feltartanak, esetleg lefognak, majd kiderül, hogy semmi joguk nem volt (ha van egyáltalán) feltartóztatni, mit tehetek? Pereljem be őket? Üssem agyon őket egyesével? Szerintem a polgárőrség egy teljesen kétélű dolog, és megüthetik a bokájukat a polgárőrök is keményen, ha valahogy rosszul "intézkednek". Soha nem volt dolgom velük, nem is lesz, de nem hülyeségből írtam hogy semmi visszatartó erejük nincs - jóllehet, nem ez a dolguk.

  Kedves Pretorianus!
  No comment, ha nem érted, nem érted, te dolgod.”
 • 13. PaPa 2013. január 15. 20:50
  „Érdekes, hogy ilyenkor mindig előjön milyen feladatuk van a polgárőröknek de akkor mikor a ligeteket játszótereket tönkre teszik a fiatalok akkor se polgárőr se rendőr!!! A polgárőrség már nem polgárőrség hanem önkéntes rendőr a rendőrség alárendelt szervezete!!!”
 • 12. Pretorianus 2013. január 15. 20:04
  „4. Grabowszki 2013.01.15. 16:04
  A közfeladatokat elláltó személyek legtöbbjének nem kötelességük a BTK ismerete. Ne várd el ezt egy óvónénitől sem a taxistól,de a polgárőröktől se...Nem az a dolguk, ellentétben egy büntetőbíróval vagy ügyvéddel...
  A közfeladatot ellátó személyek körét a Btk. 137. § 2. pontja határozza meg.

  közfeladatot ellátó személy:

  a postai szolgáltató végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja, a közforgalmú tömegközlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy, továbbá a közúti személyszállítási szolgáltatást végző más személy (pl.:MÁV jegykezelő, postai kézbesítő, taxis, MÁV sorompóőr)
  a Magyar Honvédség szolgálati feladatot teljesítő katonája
  a polgári védelmi szervezetbe beosztott és polgári védelmi szolgálatot teljesítő személy
  a mentőszolgálat tagja (pl.:mentőorvos, mentőszolgálat gépkocsivezetője, elsősegélynyújtásban közvetlenül részt vevők)
  a bírósági vagy más hatósági eljárásban a védő vagy a jogi képviselő, a szakértő, és a hivatalos személynek nem minősülő kézbesítési végrehajtó (pl.:védő lehet ügyvéd, terhelt törvényes képviselője, nagykorú hozzátartozója)
  az egészségügyről szóló törvényben meghatározott esetben az egészségügyi dolgozó, valamint az egészségügyi szolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló más személy, akik feladata:
  a látlelet kiadása
  a keresőképesség, illetve a munkaképesség-csökkenés mértékének elbírálása
  a munka-, illetve pályaalkalmasság elbírálása
  az egészségügyi alkalmassághoz kötött engedélyek kiadására irányuló eljárásban végzett vizsgálatok
  az egyéb egészségügyi, egészségbiztosítási vagy szociális ellátásra való jogosultság megállapítására irányuló eljárásban végzett vizsgálatok
  a kötelező népegészségügyi intézkedések ellátása
  a hatóság megkeresésére vagy megrendelésére végzett vizsgálat, illetve beavatkozás
  az ügyeleti szolgálat, illetve sürgősségi ellátás
  a közoktatásról szóló törvényben meghatározott esetben a pedagógus, illetőleg a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott, valamint a felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott esetben a felsőoktatási intézmény oktatója, tanára, tudományos kutatója (pl: óvodai nevelő munkában résztvevő, kollégiumi nevelő, egyetemi tanár)
  az állami, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóság tűzoltói feladatot ellátó tagja
  a rendőrségről szóló törvényben meghatározott körben a lakosság élet- és vagyonvédelmének biztosítása érdekében létesült társadalmi önvédelmi szervezet tagja, a közbiztonság javítására irányuló tevékenysége közben (pl.:polgárőrség)
  a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló törvény szerint nyilvántartásba vett egyház lelkésze
  a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvényben meghatározott munkakörben foglalkoztatott személy e tevékenysége gyakorlása során (pl.:gyám, gyámi tanácsadó, szociális gondozó, hajléktalanokkal foglalkozó utcai munkás, szenvedélybetegekkel foglalkozó szociális gondozó)”
 • 11. Sárkányfűárus 2013. január 15. 20:01
  „Azért kíváncsi lennék, hogy az ismerősöd melyik egyesületben polgárőr?
  A K.D. egy élelmiszer üzlet. A rendőr és a polgárőr, meg a tűzoltó is ember. Éhes lesz és szomjas, vagy netán inna egy kávét az éjszaka közepén amíg te otthon <moderálva>.”
 • 10. Grabowszki 2013. január 15. 19:48
  „Kedves Sárkányfűárus!

  Tudom, kemény vagy, nagyon, ahogy a haverjaid szombat este :D Na azok voltak a viccek igazán. Érdekes, hogy a most 18 éves ismerősöm 2 éve már polgárőr. És ha már annyira véded a semmit a K. D.-nél, áruld már el, miért nem csináltok bármi értelmeset ahelyett, hogy ott veritek azt a bizonyost egész este.”
 • 9. Csetneky 2013. január 15. 19:42
  „Na, akkor ez is egy vérbeli "fiatal" volt.
  Egyébként valóban teljesen felesleges odaírni, hogy az elkövető <moderálva>, úgyis mindenki tudja.”
 • 8. Sárkányfűárus 2013. január 15. 19:22
  „4. Grabowszki!
  18 éves kor alatt nem lehet senki polgárőr! Azért megnézném engem hátba vágnál-e kemény legény... a K.D.-nál megtalálsz...”
 • 7. kokolorbi 2013. január 15. 18:33
  „6. galamblelkü 2013.01.15. 16:42
  Ne csodálkozz ezen, ők már átestek a balliberális agymosáson. Nekik a rendet fenntartani próbálók a deviánsok, nekünk pedig an rendet zavarók, be nem tartók, stb.”
 • 6. galamblelkü 2013. január 15. 16:42
  „Ideges természetüek ezek a norvégok.Érdekes a polgáröröket kritizálják néhányan nem az elkövetöt.”
 • 5. szekelyse50 2013. január 15. 16:20
  „Nagyon elszaporodtak az ehhez hasonló betörések országszerte.”
 • 4. Grabowszki 2013. január 15. 16:04
  „Így van, ezt én sem tudtam, hogy közfeladatot ellátó személyek, és hát... Röhögök na, ez az igazság. Tiszta baromság, gyanítom hogy nagy részüknek annyi köze van a büntetőtörvénykönyvhöz, mint nekem a homokóra építéshez. Na meg ahogy ezek a tizenéves gyerkőcök kinéznek, mint polgárőr... Nem lenne a mellény, lehet én is hátba vágnám a feje alapján egyiket másikat.

  De azért megkérdezhetem, hogy a Kodály Zoltán utcánál lévő non-stop üzletnél (rövidítve: K. D.) miért vannak állandóan (állandóan értsd: akármikor, amikor arra járok) vagy polgárőrök, vagy rendőrök? Tegnapelőtt már valami elfogó szolgálatot is láttam szép szekrény emberekkel.

  Félre ne értsenek, bírom én ha vigyáznak ránk, de miért azon az egy helyen összpontosul Győr kb összes rendvédelmi szerve? Lassan már a tűzoltók is ott fognak kávézni este 11-kor? Gyanús nekem az ott.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: ˝szájkosár˝ helyett a problémákkal való szembenézésre van szükség

A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy a KIK megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy az iskolák átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak. Tovább olvasom