Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Lány a vízben

Egy hétköznapi, egyszerű férfi életében egyszer igazi hőstettet hajt végre: megment egy nőt. Ám hamarosan kiderül, hogy a szép áldozat nem e világból való: ő egy gyerekmese varázslatos szereplője, aki mindenáron szeretne visszajutni eredeti otthonába. A férfi és háza többi lakója segíteni próbál, ám eközben kénytelen szembenézni a kellemetlen igazsággal: ők mindannyian ugyanabból a meséből származnak.
rendező: M. Night Shyamalan

forgatókönyvíró: M. Night Shyamalan
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Christopher Doyle
producer: Sam Mercer, M. Night Shyamalan
vágó: Barbara Tulliver

szereplő(k):
Paul Giamatti (Cleveland Heep)
Bryce Dallas Howard (Story)
Jeffrey Wright (Mr. Dury)
Bob Balaban (Mr. Farber)
Sarita Choudhury (Anna Ran)
Freddy Rodríguez (Reggie)
Bill Irwin (Mr. Leeds)
Jared Harris (Goatee Smoker)
Cindy Cheung (Soon)

A film sztorija

Cleveland Heep igyekszik meghúzódni a Cove bérház-komplexum elmúlás-illatú labirintusában. Ám eljön az éj, a csodákkal terhes, és hősünk ráébred, hogy valaki más is rejtőzik az épületben. A titokzatos és természetesen gyönyörű fiatal nő, Story az úszómedence alatti járatokban él. Cleveland felfedezi, hogy Story valójában narf, vagyis egy nimfaszerű lény, és egyenest egy hosszú és szövevényes esti meséből érkezett. A lány nem szeretne egyebet, mint visszatérni saját világába, ám gonosz lelkek hada les rá, készen arra, hogy a hazautazást megakadályozza. Story látnoki tehetsége útján feltárja Cleveland előtt az épület bérlőinek sorsát. E sorsok szorosan kapcsolódnak a lányéhoz. Rejtélyes kódok sorát kell közösen feltörniük, hogy megnyíljon az út Story szabadsága felé. A lehetőségek száma azonban vészesen csökken, és a lakók gyakran csak életük kockáztatásával tudnak Storyn segíteni. Clevelandnek szembesülnie kell az épületben lappangó démonokkal. A lakóknak pedig meg kell tanulniuk sáfárkodni a Story által bennük előhívott különleges képességekkel, ha ugyan meg szeretnék menteni a lány világát, és a sajátjukat. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Kovács Marcell

"Shyamalan szokás szerint írója és rendezője filmjének, és ezúttal is
szerepel a vásznon, most először kulcsfigurát alakítva, egy fiatal írót, akinek majd még sokat köszönhet a világ. Nem vicc. Incselkedik velünk, a nézőtér felszisszen az önimádat mámoros megnyilvánulásán, ő pedig huncutul kacsint: hiszen tudjátok, aki a fikciót a valósággal próbálja magyarázni, rosszfelé kapiskál. Hogyne tudnánk, Mester, de nem túlzás halállal büntetni a film egyetlen ellenszenves karakterét, a fásult filmkritikust (!) csak azért, mert egy helyen tévesen értelmezte a mesét?"
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom