Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lakossági fórumon balhézott Orbán apja

A miniszterelnök édesapja hulladékfeldolgozót üzemeltetne Gánt település közelében, amit a helyiek nemigen szeretnének.
Az Orbán-család tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. évi több tízezer tonna hulladékot szeretne feldolgozni Székesfehérvártól 25 kilométerre található Gánt-Gránás közvetlen közelében - írja Magyar Narancs.

A gánthoz tartozó településrész mintegy kétszáz ingatlanának tulajdonosai már több fórumon tiltakoztak, péntek este egy fórumon pedig magának Orbán Győzőnek mondhatták el a kifogásaikat.

A miniszterelnök édesapja egy darabig meghallgatta a helyieket, a fórum végét azonban már nem várta meg.

A terület egy részén évente 250 ezer tonna hulladékot raknának le, válogatnának szét, és dolgoznának át. Mindezt úgy, hogy egyebek közt telepítenének egy homlokrakodógépet, egy forgókotrót, egy törő és egy osztályozó berendezést mindössze 2-300 méterre a gránási lakóházaktól.

Az ott eddig nyugalomban élők azzal számolhattak, ha mindenki rábólint a tervekre, hogy napi 1000 tonna törmeléket is hordhatnak majd a területre 24 tonna teherbírású munkagépekkel, majd a válogatott hulladékot folyamatosan szállítanák el.

Eközben az aprító és az osztályozó berendezés naponta nyolc órán át zúgna, és a kamionokkal együtt verné fel a port, amely így rakódna rá a hétvégi és a családi házak jellemzően nagy kértjeiben termesztett zöldségekre, gyümölcsökre és a móri borvidék néhány ott termelő borászának szőlőseire. A lakosok szerint azonban ez elfogadhatatlan.

Orbán Győző már az elején próbálta eloszlatni a kételyeket, azonban nem sikerült neki.

A cérna akkor szakadhatott el Orbán Győzőnél, amikor az egyik lakos azt javasolta a többi gránásinak: egyenként kérjék a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnél, hogy vegyék fel őket ügyféli jogállásba, így ők is hivatalosan tehetnek észrevételeket.

Ezután a miniszterelnök édesapja elkezdett pakolni, majd néhány – egyebek mellett ő halálára vonatkozó – bekiabálás és az időközben a hallgatóság között megjelent Orbán Áron kíséretében elviharzott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három tonna fémhulladékot foglalt le a NAV

A pénzügyőrök a fővárosban és környékén végeztek szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, főként… Tovább olvasom