Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az önkormányzat kész átvállalni a Sopronból oda járó tanulók utazási költségeit.
A kis létszámú osztályok

vonzerejében bízva, s elismerve a harkai iskola színvonalas munkáját, a község képviselő-testülete úgy döntött, lehetőségeihez mérten támogatja az intézményt, s segít abban, hogy a következő tanévben elérjék az optimális létszámot. Ennek érdekében – mint Szabó Károly polgármestertől megtudtuk –, a Sopronból oda járó tanulók utazási költségeit az önkormányzat megtéríti. Szeretnék a helyben lakó iskoláskorú gyerekek szüleit is bemutatókkal, személyes beszélgetésekkel meggyőzni arról, hogy a harkai, nagy múltú iskola jó választás. Jelenleg 170 iskoláskorú gyermek él a községben, közülük 104-en járnak a helyi iskolába.

Olvasóink írták

  • 1. rozmaring 2011. szeptember 11. 18:09
    „Dícséretes dolog,hogy mindent megpróbálnak!!De talán ott kellene kezdeni,hogy már az óvodában megteremtik az optimális körülményeket,hogy oda vigyék a szülők a gyerekeket,ne pedig Sopronba.Értelem szerű,hogy óvodába sopronban jár a gyerek,akkor az iskolát is ott kezdi!!Például:Sok gyerek nem tud ott aludni az oviban,mert nincs hely!!Sopronban nem nézik azt,hogy van-e otthon kisebb testvér,hanem automatikusan ott aludhat a gyerek!!Elég szomorú,hogy sopronból engedik kijárni harkára a "Problémás" gyerekeket,ahelyett hogy kézzel lábbal kapazkodnának a helyi gyerekekért!!!!Ezen el kellene gondolkozni!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kistigris az országos kilencedik

Tízezer magyar kis- és középvállalkozást hasonlított össze egy hitelminősítő cég. Három szegedi… Tovább olvasom