Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kutyás könyvajánlat

Kutyaenciklopédia
Veress István

A könyv több jelentős nemzetközi kinológiai remekmű egyfajta szintéziséből született. Egyebek között olyan nagy sikerű, klasszikus munkák szolgáltattak hozzá alapot, mint például a Hutchinsons-féle Dog Enciclopaedia és a The International Enciclopedia of the Dogs, melyek számos nyelven, sok-sok kiadásban láttak napvilágot. Mi az, amitől ez a könyv más, mint a többi?
- Naprakész tudnivalókat tartalmaz a kutya tartásának, gondozásának, tenyésztésének valamennyi területéről.
- Részletesen taglalja a különböző betegségeket és a szükséges állategészség-ügyi óvintézkedéseket.
- Tudományos, de közérthető megközelítésben ismerteti a leglényegesebb genetikai és biológiai tudnivalókat.
- Bemutatja az egyes országok közismert, valamint különleges és ritka nemzeti kutyafajtáit.
- Gazdag információs anyagát több mint 60 feketefehér fotó és ábra, továbbá 128 színes felvétel egészítiki. Egyszóval a Kutya-enciklopédiahasznos gyakorlati kézikönyve a kutyatulajdonosoknak, de a tenyésztők számára is nélkülözhetetlen forrásmunka. Olyan alapmű, amely egyetlen igényes kutyabarát könyvespolcáról sem hiányozhat.
www.libri.hu

Társasági kutyák
Szabó Kata - Kutas Gábor

 

A társasági kutyák népszerűsége napjainkban reneszánszát éli, egyre többen választják társnak, barátnak, családtagnak e fajta-csoport képviselőit. Számos olyan tulajdonságuk van, mely ellensúlyozza méreteikből adódó hátrányaikat, nevezetesen, hogy nem alkalmasak őrzővédő feladatokra, sportolásra. Méretüknél fogva nem ütközik nehézségbe lakásban való tartásuk. Ragaszkodóak, kedvesek, mindig vidámak, ki ne lágyulna el egy kicsi szőrgombolyag láttán, és ők felnőtt kutya korukban is pici szőrgombócok maradnak! Élénkek, éberek, de nem csaholósak. Mivel kicsik és könnyűek, jól szállíthatóak. Mozgásigényük általában kevesebb, mint nagyobb méretű társaiké, és sétáltatásuk sem kíván komoly testi erőt, ami idősebb emberek számára ideálissá teszi őket.
www.libri.hu

Kutyahűség
Kovács Violetta

A könyv A kutyaszív hangjai című nagy sikerű kötet folytatása: - riport a világhírű magyar mentőkutya, Mancs újabb hőstetteiről; - olvashatunk Rex felügyelőről, a négylábú világsztárról; - Lagzi Lajcsiról és kutyáiról; - Bakról, a kábítószer-kereső kutyáról, akit - mert túl eredményesen dolgozott - meggyilkolt az alvilág; - a "magyar Lassie" megdöbbentő esetéről; - a gazdájától ellopott szentbernáthegyi, Tappancs tragikus kalandjairól... - és még további izgalmas, szívszorító történeteket a hűség négylábú szobrairól: a kutyákról. A könyv megvásárlásával ön fedezi egy menhelyi kutya egynapi ellátását.
www.fotexnet.hu

A csodálatos kutyák
Különös kutyatörténetek
Veress István

Kutyák... Írtak róluk hőskölteményeket és tudományos műveket, elbeszéléseket, tanulmányokat és regényeket, készültek róluk filmek. Válogatásunk - mely csupán csepp a tengerben - megpróbálja némiképp érzékeltetni a kutyáról szóló irodalom széles skáláját. Olvashatnak vidám és szomorú, furcsa és megható, izgalmas és érdekes, szép és különös történeteket.
www.libri.hu

A kutyaszív hangjai
Mancstól Rex felügyelőig

Kovács Violetta

Szívbemarkoló, szomorú, felemelő történetekről olvashatnak ebben a könyvben. Kovács Violetta riportjai élő-eleven állatokról és gazdáikról, megtörtént esetek hőseiről és áldozatairól szólnak, illetve arról, hogyan szolgálja az embert ezerféle módon hűséges barátunk; a türelmes, készséges, önfeláldozó, dolgos, gazdájához mindhalálig ragaszkodó kutya...
www.libri.huA legszebb kutyatörténetek

Gerald Durrell

"A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül, ám ez csak akkor igaz, ha nem kezdjük isteníteni őket. Megvan a magukhoz való eszük és bölcsességük. Találkoztam jó kutyákkal és rossz kutyákkal, butákkal és intelligensekkel, de soha nem voltam kutya nélkül. Ahogyan a görögök mondják, egy ház nem otthon addig, míg fecske nem fészkel az eresz alá, ugyanúgy azt tartom, hogy egy ház attól lesz otthon, ha van benne kutya. Úgy vélem, ez a könyv ékesen bizonyítja, milyen hihetetlenül sokoldalú és elbűvölő állatok a kutyák. Olvassák és élvezzék e néhány történetet, a legkiválóbbakat azok közül, amelyeket kutyákról valaha is írtak." Gerald Durrell
www.libri.hu

Kutyás játékok
Agility - a kapcsolat sportja

Árkosi József

 A könyv azoknak szeretne segíteni, akik már tartanak kutyát és most szánják rá magukat, hogy az állat számára is előnyös, hasznos elfoglaltságot keressenek. Akik most állnak a kérdés előtt, hogy milyen kutyát szerezzenek be, talán azoknak is segít ez a könyv a döntés meghozatalában.
Könyvünk egy téma, az agility köré csoportosítva próbál segíteni a nevelés során felmerülő kérdésekben, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél több olvasót megnyerjen ennek a csodálatos játéknak, sportnak.
www.libri.hu

Játsszunk a kutyánkkal
Hertrich, Hans-Günter

Az "agility" elsősorban kellemes és nagyszerű sportélményt jelent, ráadásul kutya és ember kodíciójának megőrzését egyaránt segíti. Továbbá e sportág gyakorlásával a kutya és az ember közötti megértés és bizalom is erősödik.
www.libri.hu

Kutyahoroszkóp
Vágó Ágnes

A kötetből mindenki megtudhatja, hogy melyik kutyához milyen csillagjegyben született kutyatárs és gazda való, melyek a legfőbb tulajdonságaik, és érzékeny szerveik. Az sem mindegy persze, hogy mi a kedvenc játékuk, szerencseszámuk, melyek a kedvenc ételeik, és mi az amit egyáltalán nem szeretnek. No, és ami a kutyának és a gazdinak is a legfontosabb: mire kell vigyázni, hogy egészségesek maradjanak a kutyakor legvégső határáig. Végül, de nem utolsó sorban azt is megtudhatod, hogy az adott zodiákus jegyben született kutyához melyik név illik a legjobban.
www.fotexnet.hu

A kölyökkutya
Sabine Middelhaufe

A kölykök születése és fejlődése minden kutyatulajdonos számára felejthetetlen élmény. A kiskutyák örömet és életet visznek a házba, de néha kényelmetlenséget és problémákat is okozhatnak. Ez a könyv azoknak a hobbitenyésztőknek nyújt segítséget, akik idejében fel szeretnének készülni a kölykök érkezésére.
www.fotexnet.hu

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az akvárium berendezése

Az akvárium összeállítása tág teret enged az alkotó fantáziának. Kettős célja van : minél vonzóbbá… Tovább olvasom