Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kutyaháború

Olvasom a kutyákkal kapcsolatos SMS-eket. Mindkét félnek jogos a felháborodása egy bizonyos pontig. Szerintem az szereti a kutyáját igazán, akinek egy, esetleg kettő van, és azok szabadon mozoghatnak egy zárt udvarban, és érzik, hogy a gazdi szereti őket. Figyeljünk arra is, hogy a szomszédot és a környezetünket ne zavarjuk. Ne szokjon rá a kutya, hogy kiszökhet. Legyen rendes kerítés és akkor nem kell mindennap javítani, ahogy ezt egy SMS-író megjegyezte. Aki ezt nem tudja biztosítani, az ne tartson kutyát, vagy pedig azt az egyet tartsa pórázon, még akkor is, ha kis testű állatról is van szó.

A kis testű eb is elkóborol, és sokszor ebből van a galiba, mert az összes környékbeli kutyát idegesíti az idegen. Ha baja esik, a tulajdonos van legjobban fölháborodva, és akkor már nagyon „szereti” a kutyáját! Nagyon sok helyen tapasztalom, ha jön az ismerős, akivel negyed órát az utcán beszélget a tulaj, addig a kutyája egyfolytában ugat. Ugyanígy történik, ha jön a postás. Ilyenkor rá kell szólni a kutyusra: „Jeleztél már, tovább nem kell ugatni, itt vagyok és csend legyen!” Sok helyen tapasztalom, hogy a tulajdonos kinn tesz-vesz az udvarban, a kutyák pedig ugatnak és a gazda nem szól rájuk. Nem gondol arra, ha őt ez nem zavarja, mert a saját kutyáját az ember talán jobban elviseli, de a szomszéd vagy a környékbeli lakók között biztosan van olyan, aki pihenni szeretne, vagy csak egyszerűen csendre, nyugalomra vágyik.
Úgy gondolom, az nem csak pénzkérdés, hogy a kutyánkat megfelelő körülmények között tartsuk, gondoljunk másokra is és gondozzuk a környezetünket. Még hozzátenném, hogy a több kutya gondozása, ellátása időben is és pénzben is többe kerül. Egy gyereket is nevelni kell, hogy jobb és okosabb legyen. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a kutyát nem kell nevelni, az olyan, amilyen, és szerintem ezért dúl a kutyaháború.
Egy győrszemerei kutyatulajdonos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárs György Péter: Pszicho – Ana – Logosz

Tovább olvasom