Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Kutyabajnok (Snow Dogs)

Természetes, hogy egy kényelemhez szokott miami fogorvos nincs éppen elemében Alaszkában. Hát még ha hozzávesszük, hogy nemcsak az elemekkel kell megküzdenie, hanem nyolc vad szánhúzó kutyával is.
rendező
: Brian Levant
forgatókönyvíró: Jim Kouf
operatőr: Thomas E. Ackerman
zene: John Debney
producer: Jordan Kerner
díszlet: Doug Byggdin
látvány: Stephen J. Lineweaver
vágó: Roger Bondelli

szereplők:
Cuba Gooding Jr. (Ted)
James Coburn (Thunder Jack)
Sisqo (Dr. Rupert Brooks)
Nichelle Nichols (Amelia)
M. Emmet Walsh (George)
Graham Greene (Peter Yellowbear)

A film sztorija

Természetes, hogy egy kényelemhez szokott miami fogorvos nincs éppen elemében Alaszkában. Hát még ha hozzávesszük, hogy nemcsak az elemekkel kell megküzdenie, hanem nyolc vad szánhúzó kutyával is. A Walt Disney Pictures új filmjében Ted Brooks (Cuba Gooding Jr.) miami fogorvos Alaszkába utazik, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja kihívást,
Alaszkában marad, és elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, megtanul kutyaszánt hajtani.

Kritikák


Desson Howe (Washnigton Post)

"A film gyengéd és barátságos, de közel sem érdekes. Nehéz elképzelni, hogy bárki, akinek része volt a produkció létrehozásától - a kellékes asszisztensétől kezdve a rendezőig - másképplátná a "Kutyabajnok"-ot, mint egy sorozatgyártmány."

A teljes cikk

Brian Webster (Apollo Movie Guide)

"Azt mondják, Hollywoodban sokkal fontosabb, hogy ismerjenek, mint az, hogy tehetséges légy, és ez pontosan igaz a rendezőre, Brian Levant-ra, akinek a filmjei között szerepel többek között a Beethoven, és a Flinstons. És a "Kutyabajnok" mérhetetlenül unalmas előzeteseit végignézve, szerintem akik elmennek a moziba, azok mind ugyanezért - az ismertségért és nem a tehetségért - mennek
...
És sajnos ez így is van. A film lesüllyed legrosszabb szereplőjének (Sisqo és Nichelle Nochols vetélkedhetnek ezért a kitüntető címért) ahelyett, hogy felérne a legtehetségesebb szereplője - M. Emmet Walsh és Graham Greene - színvonalához."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanpiaci körséta

Havi rendszerességgel új sorozatot indítunk, amelyben az ingatlanpiacon fellelhető típuslakások és… Tovább olvasom