Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Kutya támadott meg egy kislányt

Megtámadott és több helyen megharapott egy 6 és fél éves kislányt egy kutya szombaton Perkátán - közölte az MTI-vel a rendőrség.
A gyereket az utcán támadta meg a németjuhásznak látszó állat, s a füleit, a combját, a testének lágy részeit és a hátát harapdálta össze - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tette hozzá R. Szabó Ágnes. Tájékoztatása szerint a kutyát és gazdáját keresik.

Olvasóink írták

 • 6. Muaddib 2009. szeptember 22. 15:34
  „Zotya975
  Miért nem megyünk neki szándékosan a villanyoszlopnak? Mert tudjuk hogy kemény.
  Ha nincs visszatartó erő, nem fogják betartani.
  Ha egy törvényt nem tartanak be akkor az nem jó!
  Sajnos mi Magyarok élen járunk, abban hogy szarunk a másikra.
  Olyan szabály kell, ami viszonylag gyorsan de fokozatosan épül be és a betartását végzők fenntartását művelői /kutyaadó /tartják el.
  Ez azért lenne fer mert így a kutyatartók a befizetett adóforintjukkal, látnák el a rendszert.
  Sőt én még azzal is megtoldanám a törvényt, hogy kutyaválasztás előtt szakértő 1 napos kutyaválasztási tanácsadást is tartana, mert ebben is nagy hibát látok.
  Sokan presztízsből vesznek olyan kutyát, amelynek aztán sem, az igényét sem a nevelését nem tudják ellátni. Ezekből válnak az igazi szomszéd idegesítők.

  Mint említetem én is nagy kutyás, vagyok de, van annyi ön kritikám, hogy lássam milyenek a kutyások egy része.
  Nagyon rosszul esik, mikor általánosítanak a nem kutyatartók, mégpedig azért mert én kutyám sétáltatás közben esetleg dolgát végzi, akkor felszedem, ha ugatni kezd, megnézem miért, és ha ok nélkül rászólok, tanítom a kutyát!”
 • 5. zotya975 2009. szeptember 21. 17:32
  „A Harapós kutya! táblát is kötelező kirakni, ha valaki mégis bejön és megharapja a kutya, akkor is a gazdit hurcolják meg. nem kellenek táblák, meg új szabályok, a régieket kell betar-tani-tatni.”
 • 4. Muaddib 2009. szeptember 21. 09:17
  „Én gyerekkoromból még emlékszem hogy a palackos gáztűzhely mellé kötelezően ki kellett rakni a szabályokat ismertető sárga színű lapot.
  Ennek az értelmét lehetne firtatni de, ha egyértelműen a kutyatartók kötelezően aláírják a szabálykönyvet, akkor egyértelműebben lehetne eljárni ellenük.
  Azért sok kutyatartó nem tartja be a szabályokat, mert, nincs ami, visszatartsa, hát akkor legyen, ami visszatartsa.

  De hangoztatom továbbra is nem szabad általánosítani mert, vannak tisztességes rendszerető kutyatartók akikre méltatlan lenne a rossz jelző.”
 • 3. hehe08 2009. szeptember 20. 20:42
  „Így van....!!!!
  Ma a "kreszpark" játszótérre hozta be a sznob úr a korcsát (értsd agyonkeresztezett izé, persze drágán vette mert az jó) "szaratni"!!!! (már elnézést a stílusért....! )
  Úgy gondolom, hogy ez is az állattartáshoz kapcsolódik.....
  (nagyon nagyon kevés ember takarítja fel a kutyája után a piszkot (kaki)...... )”
 • 2. zotya975 2009. szeptember 20. 17:10
  „Most is vannak szabályok a kutyatartással kapcsolatban, pölö az , hogy a gazdának kötelessége magakadályozni, hogy az állat a közterületre kiszökjön a telkéről/udvaráról. Ha csak ezt az egyet mindenki betartaná nem lenne annyi kóbor kutya, se annyi támadás. De senki nem foglalkozik vele, se azzal, hogy betartsa, se azzal, hogy ellenőrizze a gazdákat.Először a fejekben kéne rendet tenni.”
 • 1. Muaddib 2009. szeptember 20. 15:21
  „Nagy kutyás vagyok de ami a kutyatartás körüli káosz van az valami eszméletlen.
  Nem azt mondom, hogy mindent szabályozni kell de, ha egy tevékenység veszélyforrás lehet, és művelői nem tartanak be íratlan szabályokat akkor szabályozni, kell.

  Én a következőképp képzelném el.

  1/Kutyaadó, amelynek a bevétele kizárólag az állatmenhely és a gyepmester tevékenységet illetik meg a város, abból nem kap semmit.
  2/Gyepmester szolgáltatást újra létre hozni és tájékoztatni a polgárokat köztudatba venni a hívószámukat, mint ahogy köztudatban van a rendőrség vagy a mentő.
  3/A gyepmester és a helyi állatmenhelyek szórós kapcsolatba legyenek
  4/bevezetni a kötelező chipet az újonnan születő kutyákra /visszamenőleg nem/ és úgy, hogy a törvénybelépés előtt fél évvel mindenkit egyértelműen tájékoztatnak.
  5/Kedvezményt adni a kutyaadóból, aki ivartalintja a kutyáit illetve visszamenőleg chipet rak bele.
  6/Kötelező alom bejelentés, mulasztás esetén büntetés ami szintén a gyepmester és az helyi állatmenhelyeket illeti meg.!
  7/Kutyatartási szabályzatot kapjon mindenki, aki kutyát tart és annak tartalmát tudomásul vette /tehát nincs, az hogy én nem tudtam, hogy ezt meg azt nem lehet./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas forgatag az Évadnyitó Színházi Fesztiválon

Tömegek hömpölyögtek szombaton az autók elől elzárt Andrássy úton: fiatalok és öregek, magyarok és… Tovább olvasom