Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Kurucz Béla László emlékkiállítása

Családja, művésztársai, barátai és tisztelői emlékkiállítással tisztelegnek az öt éve elhunyt Kurucz Béla László festőművész előtt.
A több mint egy évtizedig Jánossomorján élt és alkotott, öt éve elhunyt Kurucz Béla László festőművész képeiből nyílt emlékkiállítás múlt pénteken a jánossomorjai Balassi Bálint Művelődési Ház galériájában. A művész 21 alkotását bemutató tárlatot Pintér Éva, a magyar kultúra lovagja, a művész régi barátja és pályatársa ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Pintér Éva elmondta: Kurucz Béla László Tallós-Prohászka István festőművész növendékeként indult el a művészi pályán. Több mint 10 évig alkotott Jánossomorján, és igazi otthonának érezte a települést.
– Jánossomorja büszke lehet arra, hogy ilyen művésze volt, aki egyéniségével, kedvességével és hozzáértésével emelte a település kultúráját. Bár számos megpróbáltatás érte, életét sorsfordulók kísérték, Kurucz Béla jószívű, mély érzésű ember volt, aki az utolsóját is odaadta volna bárkinek – mondta Pintér Éva. Az Önarckép című emlékkiállítás anyagát a művész özvegye, Kuruczné Kmety Éva és L. Burda Zsuzsanna állította össze. Az alkotások között több tájkép és csendélet mellett látható az Árpád-házi királyokat bemutató portrésorozat egy darabja is. A tárlat április 10-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom