Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kunhalmi: Orbán Viktor az elmúlt húsz év politikáját folytatja

Orbán Viktor semmi mást nem csinál, mint az elmúlt húsz évet folytatja, azt a "húzd meg, ereszd meg" politikát, amitől szabadulnia kellene ennek az országnak; a Fidesz menekül az elől, hogy választ adjon arra, milyen megoldási javaslatai lennének az ország bajaira - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: múlt héten azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hol a valódi kormányprogram. Erre a hétre ígérték a bejelentéseket, de azok megint áttolódtak a jövő hétre. Szerinte először ígértek reformokat is, de már csak a takarékoskodásról és a megszorításokról beszélnek.

Tíz éve menekülnek az elől, hogy választ adjanak arra, milyen megoldási javaslataik lennének az ország bajaira, tíz éve nem tudni, hogy miért akar kormányozni egyáltalán a Fidesz - mondta a szocialista politikus, hozzátéve: az utolsó kormányzati évükben, 2001-ben, gyakorlatilag az újraválasztásukkal voltak elfoglalva, az elmúlt nyolc évben pedig kizárólag a "tagadásra és a nemre" építették a politikájukat. Úgy vélte, az utóbbi tíz hónapban, amióta a Fidesz újra kormányon van, semmit nem produkált az egykulcsos adón kívül, amit csodafegyvernek szántak, miközben azzal a munkavállalók 80 százaléka rosszul járt. Kunhalmi Ágnes szerint "többször bedöntötték a forintot is".

Ez mindennek minősíthető, csak kormányzásnak nem - szögezte le. Az MSZP elnökségi tagja szerint az elmúlt tíz hónap miatt összeomlott a költségvetés, és ezért csupán megszorító intézkedések várhatók, az államadósság vizsgálatára létrehozott bizottság felállítása pedig egy "újabb elterelő hadművelet". Mindeközben a kormány és a Fidesz és maga Orbán Viktor is úgy csinál, mintha semmi köze nem lenne ehhez az országhoz, az államadósság mai szintjéhez - mondta a politikus, és hozzátette: információi szerint a bizottság élére Dancsó Józsefet akarják kinevezni, Orosháza fideszes polgármesterét, aki éppen a hatodik milliárd forint államadósságot teszi a városára.

"Szakértője a témának, de a fél Fidesz-frakciót szakértőnek lehetne nevezni, hiszen a legeladósodottabb önkormányzatok fideszesek" - mondta az ellenzéki politikus. Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy az első Orbán-kormány idején számos államadósság növelő intézkedéseket hajtott végre, ezek közé sorolta a köztisztviselők bérének 70 százalékos emelését, valamint a lakástámogatási programot, amely több mint 300 milliárd forint költségvetési támogatást igényelt évente. Összességében 2001-2002-ben 450 milliárd forint extrahiányt hagytak maguk után, amely nyolc év alatt 12 százalékpont államadósság-növekedést jelentett volna, ha a szocialisták nem igazítják ki a költségvetést - mondta a politikus. Hozzátette: "ha a Fidesz folytatta volna Bajnai Gordon kiadáscsökkentő és átalakító programját, akkor most nem kéne Matolcsy Györgynek 1000 milliárdos megszorító intézkedést bejelenteni".

Olvasóink írták

 • 2. Komissar 2011. február 28. 09:08
  „kicsi barim.
  most is úgy csinálnak, mint elődeik.
  látszat kqrmányzás, és közben nem csinálnak semmit a saját zsebük tömésén kívül.”
 • 1. Julianusz 2011. február 27. 19:24
  „Hát azt már tudjuk, hogy miért akart kormányozni az MSZP!!!!!! Hogy szétlopja az országot!!!
  Bár mint hallottuk" EBBEN A KURVA ORSZÁGBAN CSAK ÚGY CSINÁLTUNK? MINTHA KORMÁNYOZNÁNK? ÉS KÖZBEN NEM CSINÁLTUNK SEMMIT!!! MAJD BELE DÖGLÖTTÜNK!!!!!"
  És még az MSZP vádol, követelőzik, kritizál????? Röhely!!!!!!!! MINTEN A POFÁJUKHOZ FÉR!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a nyugdíjrendszer működtetése állami feladat

A nyugdíjrendszer működtetése az állam feladata, amit nem háríthat át az üzleti szférára -… Tovább olvasom