Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kuncze Gábor visszatér a politikába

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába.
Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába a Heti Válasz értesülése szerint. A lap internetes oldalán azt írja, információik szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval (DK).

A Heti Válasz a szervezet honlapjára hivatkozva azt közli, hogy "az SZDSZ egykori elitjét tömörítő", "eddig tetszhalott" Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke Kuncze Gábor. Az elnökség tagja rajta kívül a Szabad Demokraták Szövetségéből 2009-ben kilépő Sándor Klára, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, a Kuncze Gábor egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.

A hetilap információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK vezetői többször tárgyaltak Kunczéék "hasznosításáról", de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken - így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a "balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak" - írja az újság.

A szervezet honlapján egyebek mellett az áll, hogy Kuncze Gábor 2010-ben az SZPE alapító tagja, 2012 januárjától pedig annak elnöke.

Az egyesület alapszabályában az áll, céljuk a szabadelvű polgári értékrend társadalmi és közéleti képviselete, továbbá hogy "az egyesület nem pártként kíván működni, nem pártként folytatja a tevékenységét".

Olvasóink írták

 • 9. bakotugrok 2012. február 16. 11:47
  „jocijoci
  Lehet, hogy olyan mérnök ,mint amilyen dr. Shmith. Dolgozni tudó jó szakember nem vállal, hazugságokra épülő pályát”
 • 8. gjozsi88 2012. február 15. 13:09
  „bakotugrok!
  Ugye nem azt szeretnéd számonkérni Kunczén, hogy miért szivatta meg magát Orbánnal a kétharmad?????”
 • 7. jocijoci 2012. február 14. 22:01
  „6. bakotugrok
  Nem mintha védelemre szorulna. Mérnök, 1974-től 1998-ig (igaz, nem fizikai munkásként) többnyire az építőiparban dolgozott, aktiv politikába csak 1990 környékén kezdett. Nem úgy mint mai vezérünk, aki politikai ámokfutáson kívűl máshol nemigen járt, KISZ után liberális, majd jobboldali politikus (?).”
 • 6. bakotugrok 2012. február 14. 21:02
  „Úgy látszik, hogy munkából nem tudott megélni. Ez azért van mert politikusnak általában az az ember megy aki nem tud vagy nem szeret dolgozni. Ez látszik is az ország helyzetén mert ha tisztességesen dolgoztak volna azért nyolc év alatt sokat lehetett volna tenni. -de a második mondatot igazolja Kuncze Gábor esete is. Jó lenne ha az RTL agy a TV2 valamelyik riportere megkérdezné, hogy mi lett a Kovács Pistikkel és miért nem tudott rendet tartani a korrupt megvesztegethető párt társai között. Úgy, hogy nehogy valaki azt képzelje, hogy a vezetők nem tudtak vagy nem részesültek ezekből a galádul szerzett javakból. És kedves kormányzó párt mi van Demszky Gáborral a Főváros legnagyobb feleösével, csak nem azIMF munkatársa és az 1982-es törvény szerint sérthetetlen, félisten.”
 • 5. jocijoci 2012. február 14. 18:53
  „3. rommel
  És Orbán KISZ Viktor?”
 • 4. gjozsi88 2012. február 14. 18:47
  „rommel
  A politikust a szavazók minősítik!
  Az MSZP-re 1 millióan szavaztak!
  Kuncze egyéni választott képviselő volt...azaz szavaztak rá!”
 • 3. rommel 2012. február 14. 18:19
  „ISMÉT EGY BUKOTT POLITIKUS !!!
  EZEK A LIBERÁLISOK SEM VONJÁK LE A KONZEKVENCIÁT !!!”
 • 2. gjozsi88 2012. február 14. 17:05
  „1-re!
  ......persze, mert soha nem a véleménnyel vitatkoznak, hanem a személyt próbálják lejáratni!
  Talán mert nincs a véleményre ellenvéleményük!!!
  Ami azt jelenti, hogy ha nem a véleményt, hanem csak a személyt támadják, akkor annak igaza van!!!!”
 • 1. jocijoci 2012. február 14. 16:33
  „Na, a fideszesek és imádóik már működésbe hozták a riadóláncot: valami kompromittálót keresni, sürgősen, Kunczéról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókat rabolt: életfogytiglanra ítélte Matolcsit Mesterházy

A 44 éves sümegi férfi 2010 nyarán hét esetben rabolt ki vagy próbált meg kirabolni pénzintézeti fiókokat. Összesen 22,5 milliót zsákmányolt. Tovább olvasom