Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Kultúrával a Nyugat Kapujában

Ötéves múltra tekint vissza a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Kultúrával a Nyugat Kapujában című rendezvénysorozat. Az idei program a vers- és prózamondókkal vette kezdetét Téten.
A kulturális és művészeti értékeket felvonultató fesztivál életre hívása mellett öt éve Medgyasszay László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke bábáskodott, aki mögé felsorakoztak a népművelők, a tanárok, együttesek és nyugdíjasközösségek.

A rendezvénysorozat célja a hagyományok ápolása éppúgy, mint az új értékek bemutatása egy nagyobb közösség előtt. Szakács Imre elnök szerint a rábaközi, a hansági vagy épp a szigetközi értékek így menthetők át az utókor számára, s nem utolsósorban ezzel együtt uniós csatlakozásunk sajátos, egyéni színfoltját is jelenthetik.

Hétvégén délelőtt Kisfaludy Károly szülőhelye, Tét várta a térség vállalkozó szellemű vers- és prózamondóit, ahol huszonhatan mutatták be tudásukat. A sorozatot a megyei önkormányzat kétmillió forintos támogatásával a jövőben énekesek, táncosok, énekkarok fellépésével különböző helyszíneken folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

74./2.2. Partnerség

Tovább olvasom