Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Kultúrával a Nyugat Kapujában

– Több mint kétezren jelentkeztek eddig a megyei önkormányzat Kultúrával a Nyugat Kapujában fesztiváljára – jelentette be csütörtökön Győrött Medgyasszay László országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke.
A rendezvénysorozat fővédnökségét Nemeskürthy István professzor vállalta, illetve, hogy a megyei származású kultuszminiszter, Hiller István végül mégiscsak a zsebébe nyúlt, és saját keretéből másfél millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Az alelnök azonban mégsem felhőtlenül boldog, hiszen a 2000-ben egyszer már megrendezett fesztiválon 8 ezren vettek részt. Mint elmondta, az akkori aktivitásban a millenniumi év nyilván szerepet játszhatott, de azért most is jelentős részvételre számított. Ezért jogosnak tartaná, ha a kulturális alap jövő évi pályázatainak elbírálásánál az idei fesztivál résztvevői előnyben részesülnének. A jutalmazás már az idén sem marad el, hiszen az első három település, amelyik létszámarányosan a legtöbb szereplőt küldi, sorrendben 200, 150 és 100 ezer forintot kap. A résztvevők produkcióik után arany-, ezüst-, bronzkoszorús minősítéseket szerezhetnek.

A jelentkezési határidőt kitolták egészen a rendezvények kezdetéig. A fesztiválnyitó a csornai művelődési házban lesz november 8-án, a karácsonyi gála december 23-án a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban, melyet január 22-én, a kultúra napján valamelyik megyei településen megismé telnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre, vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt… Tovább olvasom