Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kultúrával a barátságért

Gazdag kulturális programmal mutatkozik be márciusban a Győri Tavaszi Fesztiválon a megyében működő Orosz–Magyar Egyesület (OME). Vércse Tatjana elnök a napokban orosz diplomatáknak számolt be terveikről.
Az egyesület meghívására Győrben járt Valerij Platonov, a budapesti Orosz Kulturális Központ igazgatója és Vladimir Mihajev, az orosz nagykövetség konzuli osztályának vezetője. A városházi beszélgetésen szó esett többek között arról is, hogy az OME milyen sajátos rendezvényekkel kapcsolódik a Győri Tavaszi Fesztivál programjához.

Vércse Tatjana – aki a jövőben a megyében a konzulátust képviseli – a Kisalföldnek elmondta: az érdeklődők sok más mellett természetgyógyászattal és kineziológiával kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, megtekinthetik Bardócz Barna ötvösművész, Németh Vilmos a régi Szentpétervárt, a régi Győrt és az orosz templomokat bemutató képeslap- és rézkarckiállítását.

A program egyik különlegessége Selényi Károly, Reményi Attila, Németh Jenő Ferenc Orosz ikonosztáz című performance-e, amelynek része egy békegongra komponált harangjáték is. A zenei vonalat képviseli még a fesztiválon egy hárfaduó, illetve egy dél-uráli folklóregyüttes. A népi muzsikusok románcokkal, csasztuskákkal, lírai dalokkal örvendeztetik meg a közönséget. A Mediawave jóvoltából orosz dokumentum- és játékfilmeket is vetítenek az OME-napok keretében. Az orosz büfében kása, pirog, kvasz, kaviár, palacsinta és bundás hering várja az ínyenceket.

A vendégek győri programjában a városnézés mellett egy találkozó is szerepelt a Mediawave vezetőivel. A hangulatos együttlét után az orosz vendégek elismeréssel nyilatkoztak a fényírófesztivál politikamentességéről, sokszínűségéről és őszinteségéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz irodalmi díjat kapott Esterházy Péter könyve

Olasz irodalmi díjat kapott Esterházy Péter Harmonia Caelestis című regénye, amely tavaly tavasszal… Tovább olvasom