Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Kulturális programok szerbiai és magyarországi gyerekeknek

Kétszáz szerbiai és ugyanennyi magyarországi diák vehet rész az idén különféle közös foglalkozásokon az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programnak köszönhetően.

Kétszáz szerbiai és ugyanennyi magyarországi diák vehet rész az idén különféle közös foglalkozásokon a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület és a magyarországi Gyermek Mosoly Alapítvány szervezésében a Magyarország és Szerbia közötti IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programnak köszönhetően.

A Vajdaság területén Szabadkán, Palicson és a ludasi Rókatanyán, valamint Magyarországon Szegeden, Ópusztaszeren és egy Szeged környéki tanyán szerveznek az általános iskolások számára közös programokat, kézműves foglalkozásokat, sportvetélkedőket, továbbá ellátogathatnak a diákok a fontosabb kulturális létesítményekbe is a határ mindkét oldalán - írja a Vajdaság Ma délvidéki hírportál a hamarosan induló programsorozatról.

"A program célja megőrizni, fejleszteni és egymással megismertetni a hagyományokat, művészeteket, nemzeti és természeti értékeinket, s ezáltal növelni a toleranciát a jövő nemzedékeiben" – mondta Majoros Csaba, a Gyermek Mosoly Alapítvány jogi képviselője a projekt indítókonferenciáján, amelyet szombaton tartottak Szabadkán.
Az év folyamán hat alkalommal rendeznek majd kétnapos hétvégi kirándulásokat. A gyerekeknek bemutatják Szabadka és Szeged építészeti nevezetességeit, kultúrtörténeti látnivalóit, a környékbeli kirándulóhelyeket.

Hulló István, az Etnolife Egyesület igazgatóbizottságának az elnöke azért is fontosnak tartja a programsorozatot, mert anyagi gondok miatt a vajdasági magyar gyermekek nagy része sem jut el például Ópusztaszerre. A projektben résztvevő vajdasági magyar diákok így saját történelmükkel is megismerkedhetnek majd a kirándulások alkalmával.
A programsorozat az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. Teljes költségvetése 101 ezer euró (29,3 millió forint).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét ország rádióamatőrjei figyelik az első magyar műholdat

Huszonkét ország rádióamatőrjei figyelik az első magyar műholdat, és információkat küldenek a… Tovább olvasom