Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Különvélemény

2054, Washington. Nincs többé gyilkosság: a jövő előre látható, és három csalhatatlan látnok víziói alapján az Igazságügyi Minisztérium elitalakulata, a Bűnmegelőző Osztag még azelőtt lecsap a bűnösökre, hogy elkövették volna tettüket.

Ez az ország legfejlettebb rendőri szervezete, és senki sem dolgozik érte olyan keményen, mint vezetője, John Anderton parancsnok (Tom Cruise). Hat éve, kisfia elvesztése után csatlakozott az osztaghoz, s azóta minden energiáját annak szenteli, hogy embertársait megóvja a csapástól, melyet neki kellett elszenvednie.Mélyen hisz a rendszerben, és kételkedésre nincs is semmi oka - egészen addig, amíg maga is gyanúsítottá nem válik.
Az egység vezetőjeként Anderton elsőként láthatja az álomkamra sűrű tápoldatában lebegő Pre-Cogok gyilkosságokról szóló látomásait. A helyszín ismeretlen, az áldozat arca is, a gyilkos azonban, semmi kétség, ő maga, John Anderton, aki 36 órán belül megöl egy vadidegen embert.
Anderton elindul a tökéletesen automatizált városban, hogy felderítse az ügyet. Sarkában ott lihegnek osztagának kopói, élükön legfőbb riválisával, Danny Witwerrel (Colin Farrell), és minden lépését nyomon követik a város csúcstechnológiájú figyelő rendszerei. 36 órája van, hogy tisztázza magát, és választ találjon a kérdésre, melyet hat éve próbál tudata legmélyére űzni: lehet, hogy a Pre-Cogok mégis tévednek?

INFÓ

Tom Cruise a Tágra zárt szemek forgatása idején találkozott Philip K. Dick, a neves sci-fi író Minority Report című novellájának egyik korai forgatókönyv-változatával. Elküldte a könyvet Spielbergnek, akivel már régóta szeretett volna együtt dolgozni, és a rendező azonnal válaszolt. Akkoriban a Fox különböző alkotók bevonásával már vagy tíz éve dolgozott a téma megfilmesítésén. Az eredeti novella 1956-ban jelent meg a Fantastic Universe című magazinban. Szerzője novellák tömegét írta az ötvenes-hatvanas években, ám az anyagi siker elkerülte, és nem érhette meg a műveiből készült első film, a Ridley Scott rendezte Szárnyas fejvadász bemutatóját sem. Látnoki fantáziája azonban írók és filmesek egész sorát ihlette meg, és a műveiben megfogalmazott súlyos társadalmi kérdések ma aktuálisabbak, mint valaha.

További infó:
Tudományos-fantasztikus jövő
Tom Cruise a detektívről
Elfolyó látomások
A koravén gyermek
A mentor
Előjátszik a számítógép
Az akciók
Vizuális hatások


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzon a nyár legjobb képére!

A Kisalföld Online és a győri Murányi Áruház nyári fotópályázatára csaknem két hónapig érkeztek… Tovább olvasom