Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Különleges megoldások Kölnből

Szakmai kérdésekre kerestek választ az európai Barkács-, Kötőelem- és Szerszámkiállításon.

Konkrét szakmai kérdésekre kerestek választ az európai Barkács-, Kötőelem- és Szerszámkiállításon a Visimpex-Hungary Kft. munkatársai. A kisalföldi Presztízs-díjas cég szemlélete szerint elsősorban megoldást értékesít partnereinek és nem csavarokat. Ennek szellemében a kiállításon is a legjobban alkalmazható megoldásokat keresték és találták meg.

Az újdonságokra rácsodálkozó vásárlátogatókkal ellentétben a Visimpex-Hungary Kft. munkatársai konkrét kérdésekre kerestek válaszokat a március elején Kölnben megrendezett európai Barkács-, Kötőelem- és Szerszámkiállításon. A kiállító 2000 cég 600 standját tanulmányozták végig, 50 partnerrel tárgyalásokat is folytattak – mindezt 2 nap alatt.
– Rengeteg információ érhető el egy ilyen vásáron, de mi nemcsak az újdonságokra voltunk kíváncsiak, hanem 3 konkrét felvetésre kerestünk megoldást a kiállító cégek segítségével – mondta el Furák Zoltán beszerzési vezető, aki egyelőre annyit árul csak el, hogy elégedettek a tárgyalások menetével, az eredményeket pár hónapon belül a hazai vásárlóközönség is megismerheti.

A világ kötőelemipara és -kereskedelme számára meghatározó kiállítást és vásárt kétévente rendezik meg Európában, hozzá foghatót Kínában (a csavargyártás fellegvárában) és Los Angelesben rendeznek még. A kölni kimondottan az európai piacra szánt kiállítás, ahol az öreg kontinens kisebb és nagyobb kötőelemgyártó cégei igyekeznek exportpiacot találni, és ahol kíméletlenül megjelennek az európai piacokra vadászó ázsiai gyártók is. Kína, Tajvan, Dél-Korea és Malajzia az olcsó nyersanyag és munkaerő miatt rendíthetetlenül tör előre a kötőelempiacon – az első két ország kiállítói érzékelhetően állami támogatással, egységes standokon, szervezetten jelentek meg Kölnben.

– Hazánkban elsősorban a külföldi tulajdonú cégek jelennek meg olyan igényekkel, amelyek megoldása speciális tudást igényel, vagy amit a magyarországi piacon eddig ismert termékekkel nem lehet megoldani. Többek között különleges formájú, nagy szilárdságú kötőelemeket kerestünk a kölni kiállításon, és sikerrel jártunk: több olyan céggel is felvettük a kapcsolatot, amelyek gyártanak ilyen termékeket.
– A Visimpex továbbra is szem előtt tartja legfőbb irányelvét: nem a nagyon alacsony árral, hanem az emelt minőséggel, az egyedi igények kielégítésével kívánja szolgálni partnereit – fejtette ki Furák Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a Sziget 2006-os fellépőinek listája

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos,… Tovább olvasom