Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Különadó - Lázár hétfőn ismerteti az új elemeket is tartalmazó javaslatát

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és az Országgyűlés ülésén jelenti be a 98 százalékos különadóval összefüggő, új elemeket is tartalmazó javaslatát.

Ezt a miniszterelnök szóvivője közölte újságírók előtt Lázár János és Orbán Viktor péntek délelőtti megbeszélését követően. A találkozón elhangzott - ismertette Szijjártó Péter -, hogy az elmúlt két hétben élénk vita alakult ki a magyar nyilvánosságban gazdasági stabilitásról, pofátlan végkielégítésekről, és alkotmányosságról.

Lázár János arról tájékoztatta a kormányfőt, hogy a vita során felmerült szempontokat, javaslatokat egytől egyig áttekintette, megfontolta, és hétfőn bejelenti az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a parlament ülésén a javaslatát, amely új elemeket is fog tartalmazni - közölte Szijjártó Péter.

Hozzátette, ez az előterjesztés "még erőteljesebben fogja szolgálni" azt az eredeti célkitűzést, amely szerint Magyarországon új korszak van, és ebben véget vetnek annak, hogy "azok, akik az ország tönkretételében komoly szerepet játszottak, több tízmillió forintos végkielégítést tehessenek zsebre".

Azt, hogy pontosan mi lesz a javaslatban, jelenleg két ember tudja: a frakcióvezető és a miniszterelnök - mondta a szóvivő. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy több frakciótag is ellenállását fejezte ki a Lázár János által beterjesztett törvényjavaslatokkal kapcsolatban, Szijjártó Péter úgy válaszolt: "ilyenről én nem tudok".

A Fidesz frakcióvezetője szerdán azt közölte, hogy hétfőn a szakszervezetek által javasolt módosításokkal fogadhatja el a Ház a különadóról szóló jogszabályt. Emellett finomodhat a Lázár János jegyezte alkotmánymódosítási javaslat is, amely a népszavazási tilalom alá eső kérdéseket kivenné az Alkotmánybíróság (Ab) felülvizsgálati jogköréből.

Balsai István, a parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke a testület csütörtöki rendkívüli ülése után úgy fogalmazott: bizonyos esetekben mégsem gátolnák meg az Ab kontrollját az eredeti törvénymódosítási javaslatban foglalt tilalmak - például a költségvetés, az adók, az illetékek - tekintetében.

Lázár János múlt kedden benyújtotta be az Országgyűlésnek a júliusban elfogadott, egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló törvénycsomag 98 százalékos különadót érintő részének megváltoztatását célzó javaslatát, miután az Ab aznap alkotmányellenesnek nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a különadót.

A fideszes frakcióvezető egyidejűleg az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását is kezdeményezte azért, hogy a népszavazási tilalom alá eső kérdések kerüljenek ki az Ab hatásköréből.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. november 06. 19:17
    „Lázár Lázár, nagy gazember vagy!

    A CBA üzletlánc- mint Lázár tulajdon - nem lesz alanya a különadóknak... ejnye ejnye. Hát ilyen egy demokrata? Szerintem Te egy kis komcsi vagy, aki otthon még mindíg az ÁVH-s meg munkásőr ősök padlássepregetéséről álmodozol... azért vannak ilyen gusztustalan és vérlázítóan hazug módon indokolt javaslataid - hatályát tekintve pedig természetesen kivéve a gyevi bírót, meg a familiát...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásba helyezték Benedek Fülöpöt

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Benedek Fülöpöt,… Tovább olvasom