Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Külön ünnepelnek a pártok a forradalom évfordulóján

A parlamenti pártok többsége már október 22-én elkezdi a megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján.
Bajnai Gordon október 22-én részt vesz és beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 53., valamint a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi konferencián a parlamentben.

Az eseményen Sólyom László is megjelenik. A köztársasági elnök ezután megnézi az ünnepi műsort is a Parlament Kupolatermében. Sólyom László csütörtökön délután emlékérmeket és emléklapokat ad át 1956-os kitüntetetteknek a Hadtörténeti Múzeumban, valamint részt vesz és ünnepi beszédet mond a Műszaki Egyetemen.

Az államfő és a kormányfő is ott lesz október 23-án reggel a Magyar Köztársaság lobogójának felvonásán a Kossuth Lajos téren, a csendes megemlékezésen a Nagy Imre szobránál, a Vértanúk terén, valamint a koszorúzási ünnepségen az Ötvenhatosok terén. Sólyom László ezután átadja a Nagy Imre Érdemrendeket a Sándor palotában.

Az ünnepségre a miniszterelnök is elmegy. Bajnai Gordon 23-án este még köszöntőt mond a 20 Éves a Köztársaság Díj ünnepségén. Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a párt az országos elnöksége, a Somogy megyei szövetség és a kaposvári szervezet közösen szerveznek emlékülést Kaposváron az ünnep előestéjén, majd megkoszorúzzák Nagy Imre szobrát a városban. Hozzátette: a meghatározó szocialista politikusok október 23-án részt vesznek a központi állami ünnepségeken. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke október 23-án országzászlót avat és beszédet mond Nagytétényben.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Borsod megyei Füzéren mond ünnepi beszédet október 23-án délután. A Magyar Demokrata Fórum október 22-én a Péterfy Sándor Utcai Kórház előcsarnokában tart megemlékezést, ahol a párt nevében Katona Tamás történész mond beszédet. Október 23-án az MDF a forradalom és szabadságharc áldozatai előtt rója le tiszteletét az Új köztemetőben, a 301-es parcellánál. Az SZDSZ október 23-án kora délután a Rákoskeresztúri köztemető 301-es parcellájánál tartja megemlékezését. Az eseményen beszédet mond Retkes Attila, a párt elnöke.

Olvasóink írták

 • 4. jánosi 2009. október 20. 17:12
  „Egyik az Antarktiszon másik az Arktiszon. Úgy lenne igazi ...............”
 • 3. Csetneky 2009. október 20. 16:26
  „reális!

  Ha rám hallgatnak, akkor és ott ünnepelnek, ahol akarnak. Én azoknak az utódpártjáról írtam, akik ráuszítottták a hazafiakra a szovjeteket. Az ő ünnepük a forradalom leverése, az pedig november 4-én történt. Undorító, hogy azok pofáznak, akik illetve akiknek az elvtársai lövettek.”
 • 2. reális 2009. október 20. 11:55
  „Csetneki és a sok volt Mszmp-és Fideszes mikor és hol ünnepeljen ,légyszíves adjál tippet.”
 • 1. Csetneky 2009. október 20. 10:15
  „Az Mszp-nek november 4-én kellene ünnepelni, nem? Vagy itt is ravaszkodnak az elvtársak, mint amikor az imperialisták megtévesztése céljából a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat november 7-én ünnepelték?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Péter Londonban az EU-bővítésről: lassult a folyamat

Az EU legutóbbi két bővítési hullámát nem kísérte a politikai integráció mélyülése, amely a korábbi… Tovább olvasom