Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

Külföldön népszerűsíti Gyurcsány az Új Egyensúlyt

A magyarországi gazdaságpolitikai fordulatról, "a régi Magyarországgal való szakításról" tartott előadást Új Magyarország - Új Egyensúly címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Frankfurtban, nemzetközi bankok és befektetési cégek mintegy hetven képviselője előtt.
A miniszterelnök az MTI-nek nyilatkozva nem tagadta, hogy frankfurti, majd londoni látogatása a közelmúltban meghirdetett "nagyon tömény" Új Egyensúly program külföldi népszerűsítését, megismertetését szolgálja, mivel szerinte a program belső összefüggéseit, részleteit a napi hírekből nem lehet megtudni.

Gyurcsány Ferencet Frankfurtba és Londonba elkísérte Veres János pénzügyminiszter, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, más magyar szakemberek.

Az Új Egyensúly programot Gyurcsány Ferenc június 10-én ismertette, a program számos adóemelési és kiadáscsökkentési tételt tartalmaz.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön Frankfurtban úgy nyilatkozott, hogy "Magyarországgal kapcsolatos aggodalmakat nem csak hogy nem hallottunk, de nem is érzékeltünk". Megjegyezte azt is, hogy "az elmúlt napokban sem volt kimutatható komoly tőkekivonás Magyarországról". A kormányfő kiemelte, hogy Charles Dallara a Nemzetközi Pénzügyi Intézet elnöke a programot "kifejezetten bátornak", a "kitűzött célokat jól szolgálóknak" tartotta. Dallara ezt az álláspontot képviselte korábban Milánóban is, az európai pénzügyi vezetők fórumán.

A meghívottak kérdései általában a program menetrendjére, az egészségügyi reformra, az euró bevezetésének időpontjára vonatkoztak. Ez utóbbival kapcsolatban Gyurcsány Ferenc leszögezte: "2008-ra el kell érni az egyensúlyt, ez az elsődleges, készen állni arra, hogy az euró 2010 második felétől bevezethető legyen."

Az Új egyensúly program egyebek között azt tűzi ki célul, hogy 2008-ra 3-3,5 százalékra csökkenjen az államháztartás GDP-arányos hiánya. Az euróövezet országaira vonatkozó kritériumok egyike három százalékos felső határt ír elő.

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom