Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Külföldi küldöttségek: Kétszáz éve avatták szentté a Szent Orsolya-rend alapítóját, Merici Angelát Jeles évfordulók püspöki szentmisével

sopron Gosztonyi Miklós A soproni Szent Orsolya-rend dr. Pápai Lajos püspöki szentmiséjével ünnepelte tegnap nevezetes évfordulóit.
– Kétszáz éve avatták szentté a rend alapítóját, Merici Angelát, s 260 éve ezen a napon érkezett városunkba Győrből – három nővér kíséretében – Stadler Ignácia fejedelemasszony, hogy rendházat és iskolát hozzon létre. A kollégium és gimnázium Széchenyi téri épülete is száz évre tekint vissza; hatvan éve, 1947. május 16-án pedig újjászentelték a bombázás után helyreállított templomunkat is – foglalta össze az Orsolya-rend nevezetes évfordulóit Szafko Ignácia nővér, soproni házfőnök. – Mindezen jubi-

leumot dr. Pápai Lajos megyés püspök és a soproni plébánosok által koncelebrált szentmisével ünnepeltük, a rend római központjának, valamint francia, osztrák, horvát és szlovén tartományának képviselői jelenlétében.
Tárgyalások kezdődtek a Szent István-iskoláról
Mint ismeretes, a Szent Orsolya-iskola fogadta be a tavaly megszüntetett Szent István-iskola tanulóit. Az üres épület jövőbeni sorsára vonatkozó kérdésünkre dr. Pápai Lajos megyés püspök elmondta: tárgyalások kezdődtek arról, hogy a város egy időre bérbe venné az egykori iskola tömbjét könyvtár céljára. Végleges döntés – és a megállapodás aláírása – néhány héten belül várható.
Dr. Pápai Lajos megyés püspök szentmisét tartott a soproni Orsolya-rend nevezetes évfordulóin.
Fotó: Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom