Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kulcsár per: milliárdos sikkasztás a vád

Iratismertetéssel kezdődött Kulcsár Attila és társainak sokmilliárdos sikkasztás vádjával indult büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon csütörtökön.

A másodrendű vádlott, Kerék Csaba ügyvédjének kérésére Kulcsár Attilának több mint fél évtizede, az eljárás kezdetén tett nyomozati vallomásait, illetve az emlékezetes, videón is rögzített ügyészségi vallomására a másodrendű vádlott ügyvédje által tett terjedelmes észrevételt ismertette a bíróság órákon keresztül.

Ezután Kerék Csaba védője az elsőfokú bíróság által a vádak alól korábban nem jogerősen felmentett egykori K and H Bank elnök, Rejtő E. Tibor ügyészségi vallomásának ismertetését is kérte. Erről ugyan se a védőnek, se a bíróságnak nincs tudomása, de az ügyvéd szerint "életszerűtlen", hogy erre ne került volna sor korábban az eljárás során. A védő kérte, hogy a tábla ez ügyben keresse meg a Fővárosi Főügyészséget.

A büntetőper megindulását jelentős sajtóérdeklődés kísérte. A bíróság április 27-re, 29-re és május 6-ra tűzte ki a további tárgyalásokat.
A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008. nyarán hirdette ki elsőfokú ítéletét, melyet azonban a vád és a védelem egyaránt megalapozatlannak tart és annak hatályon kívül helyezését, illetve új elsőfokú eljárás elrendelését indítványozta a másodfokú bíróságnak.

A sokmilliárdos sikkasztási ügyben nem jogerősen Kulcsárt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték és előzetes letartóztatásba helyezték. A 24 vádlott közül akkor összesen heten kaptak nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést, vagyonelkobzást pedig nyolc vádlottra szabott ki a bíróság összesen mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

Olvasóink írták

 • 5. Vita-Max 2010. április 23. 06:30
  „Zalatnainak két év 150 milláért,akkor számoljunk csak!!!!Szerényen kb.100-120 év????
  Jól hangzana!!!!!!”
 • 4. miracle 2010. április 22. 21:25
  „Iratismertetés, az.
  Erre elcsesznek 1 álló napot, az ügyvéd meg alig várta, hogy benyöghessen valamit, amiről tudta, hogy nincs kéznél, had akassza meg megint jól az ügyet. Aztán, ha majd előkerül, megint lehet 1 napig olvasgatni. Dolgozni, tárgyalni, kérdezni kéne, nem felolvasóestet tartani. Küldjék meg email-ben, olvassa el, akinek szükséges, ha valaki valamit még akar, azt meg ne a tárgyaláson találja ki.
  Állítom, az ügyvéd már az első nap jól kiszúrt magának valami eljárási, formai vesszőhibát, de előbb megvárja, amíg ez végigfut, aztán 100 év múlva ítélethirdetás után közli, hogy 100 évvel ezelőtt volt egy formai hiba, sorry kezdjük előlről az egészet.”
 • 3. GD 2010. április 22. 18:08
  „Nem véleltlenül húzzák-halasszák a ítéletet. Ha kinyitná a száját Kulcsár,biztos,hogy sok jobbos-balos politikus nyerne egy beutalót egy szibériai munkatáborba. :)))”
 • 2. bn 2010. április 22. 14:51
  „én azt hittem, hogy ennek már rég vége, erre kiderül, hogy még csak most kezdik...
  Ez érdekes mondat: "elsőfokú ítéletét, melyet azonban a vád és a védelem egyaránt megalapozatlannak tart "

  Egyébként a "Cusi" 170 misiért kapott 8 évet, ha ez nagyjából a 10-szereze, akkor az 80 évet fog kapni?????
  Bár szerintem kap 8 év felfüggesztettet, meg közügyektől eltiltást :D:D:D:D”
 • 1. miracle 2010. április 22. 14:43
  „Kb 100 év múlva már lesz is ítélet.
  Elsőfokú.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés és lövöldözés

Több lövés is eldördült egy autós üldözéskor csütörtök délután a fővárosban - értesült az MTI… Tovább olvasom