Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kulcsár-ügy: Ha jól ment, havi több milliót keresett az exbróker

Ha jól ment, havonta több milliót, ha rosszul, akkor félmilliót-egymilliót keresett Kulcsár Attila a K and H brókercégénél - hangzott el az elsőrendű vádlott korábbi vallomásainak ismertetése során a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán; a vádlott egyebek között azt mondta, sok mindenben tévedett, de elsősorban a saját terhére.

A megismételt elsőfokú eljárásban a sikkasztással vádolt exbróker vallomásainak felolvasását követően, várhatóan már a következő pénteki tárgyaláson megkezdheti a vallomástételt a másodrendű vádlott, Kerék Csaba.

A tervek szerint február végéig tarthat az összesen húsz vádlott meghallgatása, azután következhetnek a további bizonyítékok, szakértői vélemények, tanúk.

A szerdai tárgyaláson Kulcsár Attila vádlott-társainak védői ismét felvetették, hogy valójában nem sikkasztás - azaz a bank pénzével való jogellenes manipuláció - történt, hanem megtévesztéssel elkövetett csalás, amiből az következik, hogy a bróker kifogásolt tranzakcióinak igazi sértettje nem is a bank, hanem éppen Kulcsár Attila azon ügyfelei, akik a bankban tartották pénzüket, és akik közül többen mégis a vádlottak padján ülnek fél évtizede.

A korábbi elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését eredményező tavalyi másodfokú eljárásban az ítélőtáblán a fellebbviteli főügyészség képviselője is többször utalt arra, hogy Kulcsár Attila cselekménye minősülhet csalásnak is.

Szerdán a Fővárosi Bíróságon - a védelem kérésére - a bíró ismét nyilatkoztatta az ügyészt arról, hogy ki is a bűncselekmény sértettje, az első fokon eljáró Fővárosi Főügyészség képviselője azonban továbbra is kitart az eredeti vádirat mellett, amely szerint a bank sérelmére elkövetett sikkasztás történt.

Kulcsár Attila korábbi vallomásainak ismertetése során, megjegyezte, sok mindenben tévedett, de elsősorban a saját terhére. A sokkmilliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila és társainak büntetőperében a megismételt elsőfokú eljárás december 3-án kezdődött az FB-n.
A vád lényege szerint Kulcsár 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercégének dolgozójaként rendkívül magas hozamokat ígérve offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek - magánszemélyek és egyes állami vállalatok - pénzét, s ezzel sokmilliárdos kárt okozott. A vád jelenleg sikkasztás - bár a vádhatóság szokatlan módon a vádemelés után fél évtizeddel, 2010-ben a másodfokú eljárásban a Fővárosi Ítélőtábla előtt lehetséges minősítésként felvetette a csalást is -, valamint a vádiratban szerepel még pénzmosás, orgazdaság és okirat-hamisítás.

A vádlottak között vannak Kulcsár egyes ügyfelei, magánszemélyek, illetve állami vállalatok korábbi vezetői. A K and H Bank dolgozói közül ugyanakkor Kulcsáron kívül egyedül a volt elnök-vezérigazgató, Rejtő E. Tibor ül a vádlottak padján, és az FB első fokon őt is felmentette a vádak alól. Abban a két és fél évvel ezelőtt kihirdetett nem jogerős döntésben Kulcsár 8 évet és 230 millió forintos pénzbüntetést kapott, több vádlott-társát pedig letöltendő szabadságvesztéssel, illetve több tíz- vagy százmilliós pénzbüntetéssel sújtották.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly tavasszal megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és az eljárás megismétlésére utasította az FB-t.

Olvasóink írták

 • 7. meir 2011. január 13. 19:54
  „4-es!
  Nem hinnem hogy mas becsuletesebben jart volna el ugyanazon a poszton!!
  ez csak egyszeruen az Irigykedok itelete,mert nekik nincsen hozza eszuk hogy annyit keressenek!”
 • 6. oaxacaca 2011. január 13. 11:59
  „Mintha nem a címről szólna a cikk...
  Nem írnám be a cím definícióját, de hogy a cikknek arról kellene szólnia, az evidens.
  Másrészről.Ez a cím megint nem volt jó másra,mint az egyszerű ember felháborítására. Mindenki tudja, aki kicsit járatosabb az "élet dolgaiban", hogy ez a kereset teljesen átlagosnak mondható abban a szektorban. Nyilván,ha a nettó 70.000-res fizu aspektusából nézem, akkor vérlázító.”
 • 5. tati 2011. január 13. 10:14
  „azért lovasszobrot ne csináltassunk neki!
  más:én úgy tudom ,hogy itt súlyos milliárdokról volt még szó régebben.
  ha kiszámítjuk,akkor az nem koszos fél vagy 1 millió havonta,még attól az időponttól számolva sem,amikor K.még zacsiban volt....”
 • 4. Dirac 2011. január 13. 09:39
  „3. hozzászólás meir 2011.01.13. 02:11

  A kérdés az, hogy mit ér ez a tudás, ha bemocskolódik a neve és az életének egy részét börtönben kell töltenie..”
 • 3. meir 2011. január 13. 02:11
  „Kulcsar-ugy,; Ha jol ment,havi tobb milliot keresett az....!
  ES???
  miert nem ment oda egy szinmagyar dolgozni a helyere??
  Jaaaa! hogy ahhoz kell nemi TUDAS is??”
 • 2. janika 2011. január 12. 19:51
  „Ő nem szidta röhögte a zsidókat, nem is fog annyi büntetést kapni mint a Zuschlag!”
 • 1. öröksoproni 2011. január 12. 17:28
  „Nem akarom védeni Kulcsárt, de ha jól tudom egy halom pénzt visszafizetett. Azok viszont hol vannak, akiknek a pénzt forgatta? Azok mit fizettek vissza? Nem egyvalakin kell megint példát statuálni, hanem mindenkit, aki ebben részt vett, és kárt okozott, bűncselekményt követett el, annak mértéke szerint büntetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatanács: nem sértett törvényt a Tilos Rádió

Megszüntette a Tilos Rádió ellen indított közigazgatási eljárást a médiatanács - jelentette be a… Tovább olvasom