Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kukatárolótól a gyárig

Pontosan huszonöt éve Vásárhelyen egy kukatárolóból alakította ki első boltját a mai ATC-Trade Zrt. Ez alkalomból háziünnepségen emlékeztek az elmúlt negyedszázadra.
Pontosan huszonöt éve Vásárhelyen egy kukatárolóból alakította ki első boltját a mai ATC-Trade Zrt. Ez alkalomból háziünnepségen emlékeztek az elmúlt negyedszázadra. Gajdán Béla elnök-vezérigazgató elmondta: Magyarországon az állami vállalatokon kívül az első kereskedő volt, akinek megadták az engedélyt elektronikai alkatrészek forgalmazására. A kis audioüzlet gyorsan kinőtte magát, hiszen négy év múlva már garázsboltot nyitottak Szegeden.

A rendszerváltáskor import-export magánvállalkozásként jegyezték a céget: Hongkongból elemeket hoztak, és adtak tovább. Négy év múlva Ázsiában vegyes vállalatot alapítottak, majd 1998-ban a cég Sanghajban, saját üzemében gyártotta az elemeket. Nyolc esztendővel ezelőtt a vállalkozást már részvénytársaságként jegyezték, mely jelenleg száz családnak ad Szegeden megélhetést. A cég huszonnyolc csökkent munkaépességű dolgozót is foglalkoztat. Az alkalmazottak között nem kevesen több mint tizenöt éve dolgoznak az ATC-nél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus motorbaleset Kalocsánál

Meghalt a vezetője annak a motornak, amely kisodródott az útról és több fának nekiütközött szombaton… Tovább olvasom