Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Kukagondok a Belvárosban

„ Amióta a győri Belvárosban nem reggel, hanem este viszik el a szemetet, a teli kukák sokszor egész nap elcsúfítják a környezetet. Így várjuk a turistákat?”

pal
A belvárosi hulladékgyűjtési rend változásával kapcsolatban Nagy Csaba, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője tájékoztatta lapunkat.
– Győr belvárosában, az utóbbi években jelentősen megnőtt a gépkocsiforgalom. Tapasztalataink és a lakossági jelzések azt mutatták, hogy a kukásautók a reggeli és délelőtti forgalmat jelentősen feltartják, akadályozzák, további dugókat okoznak. Emellett a dugóban álló kukásautók és a miattuk az utakon veszteglő többi gépkocsi jelentősen szennyezték a környezetet – mondta Nagy Csaba.
A szóvivő szerint igaz, hogy az esti hulladékgyűjtés a zajterhelés növekedésével jár, de mert este 6 óra után a napi forgalom mindössze 15–20 százaléka bonyolódik le, ezért a kukásautók haladása gyorsabb a gyűjtőhálózaton. Egy edény kiürítési ideje az összes technológiai művelettel együtt egy perc alá csökkent. Ennek értelmében az esti időszakban a dugó és a zsúfoltság kialakulásának a lehetősége is kisebb, így az

autók károsanyag-kibocsátása is csökken.
A korábban kirakott kukákkal kapcsolatos kérdésre a szóvivő elmondta: – A társaság arra kéri a tisztelt lakosságot, hogy a belvárosban, az ez évi hulladéknaptárban megjelölt gyűjtési napokon lehetőség szerint este hat órakor tegyék ki a kukákat. Így elkerülhető azok ürítés előtti felborítása, megrongálása. Arra is szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét, hogy az edénybe annyi szemetet tegyenek, hogy azok pontos illesztéssel lecsukhatóak legyenek. Ezzel elkerülhető, hogy a szél kifújja a szemetet az utcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom