Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Kubatov-listák: feljelent a Jobbik, adatvádelmi vezetőhöz fordul az Együtt 2014

Az Együtt 2014 szerint egy, az internetre a hétvégén felkerült videó igazolja a ˝Kubatov-listák˝ létezését. A Jobbik személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt tesz feljelentést.
Feljelentést tesz a Jobbik

Feljelentést tesz a Jobbik személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt Kubatov Gábornak a Fidesz pártigazgatójának vasárnap kiszivárgott "oktatófilmje" alapján - tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselője és Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikusok közleményükben úgy fogalmaznak: a vasárnap nyilvánosságra került videó újabb bizonyíték "a Kubatov-listák törvénytelenségére és a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára".
A Jobbik emellett felszólítja a kormányt, hogy "az újabb botrány árnyékában hagyjon fel a nemzeti konzultációnak nevezett propagandával és adatgyűjtéssel, miután nyilvánvalóvá vált, hogy ki listázza a magyar állampolgárokat, kartonnal és vonalkóddal látva el őket".

Az ellenzéki politikusok szerint Kubatov Gábor "titkos oktatófilmje összhangban van a 2010-ben kiszivárgott hangfelvételekkel, mely szerint a Fidesz elnökségének tudtával folyik az országos adatbázis-építés, amiben azt is nyilvántartják, ki milyen más pártnak a szimpatizánsa. A pécsi eset csak egy része az orwelli valóságnak".

Az internetre a hétvégén kerül felt egy videó arról, hogyan készült fel a Fidesz a 2009-es pécsi időközi polgármester-választásra. Az origo.hu és a hvg.hu szerint a videót Tomanovics Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa hozta nyilvánosságra.

Az Együtt 2014 az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul

Az Együtt 2014 szerint egy, az internetre a hétvégén felkerült videó igazolja a "Kubatov-listák" létezését, a választói mozgalom ezért Péterfalvi Attilához, az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul.

Kubatov Gábor pártigazgató, a Fidesz kampánygépezetének irányítója a videóban nemcsak elismeri mindazt, amit 2010 tavaszán, a választások előtti hetekben még tagadott, hanem dicsekszik vele; a 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választáson készült belső kampányfilmből az derül ki: a "Kubatov-listák" igenis léteznek - írta az Együtt 2014 az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

A választói mozgalom kifejtette: a Kubatov-lista kifejezés illegális adatbázisokat takar, azok ugyanis vélhetően nemcsak a legálisan gyűjtött és nyilvántartott választói adatokat tartalmazzák, hanem azokat is, amelyek rögzítésére, adatbázisba rendezésére sem az érintettek, sem a hatályos jogszabályok nem adtak felhatalmazást a Fidesznek.

A videóból az derül ki, hogy a Fidesz választók neve és címe mellett azt is nyilvántartja, ha az illető "nem a barátjuk", továbbá az adatkezeléshez hozzá nem járuló barátok és családtagok egyéb, védendő személyes adatait, beleértve az otthon tartózkodás tényét is - közölte a választói mozgalom.

Az Együtt 2014 kampányszakemberei és jogászai szerint ez felveti a különleges személyes adat kezelésére vonatkozó jogszabályok megsértését, ezért Péterfalvi Attilához, az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordulnak az ügyben.

Olvasóink írták

 • 3. pancser 2012. december 17. 21:42
  „Úgy látom ebből nem lesz nagy durranás, senkit nem érdekel.”
 • 2. LAZA 2012. december 17. 14:16
  „No azért arra kíváncsi lennék,hogy az ilyen gyürk félék majd ennyire mosolyogva fognak 2014-ben is házalni.
  Nem valószínű!
  Különben miért fektet akkora hangsúlyt kedvenc pártjuk a regisztrációra és a levelezésre.”
 • 1. pancser 2012. december 17. 11:40
  „Minden pártnak van adatbázisa erről meg vagyok győződve, akkor is ha erre nincsen bizonyítékom. Ma ilyen a világ, mindenki listákat készít, erre jó példák az üzlethálózatok. Ha én pártaktivista lennék készítenék magamnak listát, ez lenne az első, csak így tudnék hatékonyan mozgósítani. Ez nekem annyira természetes, minthogy a nap reggel keleten kel, este nyugaton nyugszik. A Jobbiknak persze nincsen ilyen ők azok akik emlékezetből mozgósítanak. Hiszi ezt valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári: a kormány tovább könnyít a vállalkozások adminisztratív terhein

A kormány tovább egyszerűsíti az aláírási címpéldány és cégkivonat használatát - mondta el Rétvári… Tovább olvasom