Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

KSH: tízmillió alá csökkent a lélekszám Magyarországon

A becslések szerint tízmillió alá csökkent Magyarország lélekszáma augusztusban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

A születések száma nagyobb mértékben csökkent, mint a halálozásoké, ennek eredményeként január és augusztus között a természetes fogyás 25.224 fő volt, 2.548-cal (11,2 százalékkal) több, mint egy évvel korábban.

A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 15.000 fővel csökkent - olvasható a közleményben.
Eszerint Magyarország lélekszáma az időszak végén 9 millió 999 ezer volt.

A KSH közlése szerint 2010 első nyolc hónapjában összességében 4.091-gyel (6,3 százalékkal) kevesebb gyermek született, és 1.543-mal (1,8 százalékkal) kevesebben haltak meg, mint egy évvel korábban. A házasságkötések száma - a júliusi emelkedés ellenére - továbbra is csökken: 25.257 házasságot kötöttek, 1.989-cel (7,3 százalékkal) kevesebbet, mint 2009 azonos időszakában.

Ezer lakosra 9,1 élveszületés és 12,8 halálozás jutott; az előbbi érték 0,6, az utóbbi 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb, mint a 2009-es. A természetes fogyás 3,8 ezrelék volt, 0,4 ezrelékponttal több az egy évvel korábbinál. Az év első nyolc hónapjában ezer élveszületésre 4,8 csecsemőhalálozás jutott, ez 0,3 ezrelékpontos csökkenést jelent - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 1. szocdem 2010. október 27. 11:11
  „NA igen.
  Európai lét nekünk csa akkor adathat meg - hála az elit végtelen és mérhetetlen ostobaságának, - ha Európába menekülünk.
  GYereket meg csak az vállal (szándékosan, tervezetten) aki meggárgyult..

  Amikor 2 gyerek vállalása egyenlő a szegénység bevállalásával, akkor és ott nem lehet nemzeti politikáról beszélni! De ez történik amikor sem a bérek, sem a családtámogatás nem követi a piaci értékeket..

  Lesz még ennél nagyobb baj is emberek! Pl a kb 3 millió feketemunkás, aki nem lesz jogosult nyugdíjra sem! Akor aztán télleg megnézhetjük magunkat, meg a gazdaságunkat, az életszínvonalunkat, meg a szaporulatunkat..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: az emberek akaratával szembemenő Ab-döntés született

A győri politikus szerint az emberek akaratával szembemenő döntés született kedden, amikor az Ab visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.
Tovább olvasom