Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kritizált költségvetés

Élesen bírálja a kormány költségvetési tervezetét Birkás Tivadar, a Fidesz- MPP országgyűlési képviselője. A győri politikus szerint jelentősen lecsökken-nének a beruházásokra – út, híd, autó- pálya építésére – és a kis- és középvállalkozók támogatására szánt összegek.
– A költségvetési törvény a vállalkozók „Bokros-csomagjának" ígérkezik. Mégis, annak ellenére, hogy megszorító jellegű, kérdéses, hogy tartható lesz-e, mivel merészen felülbecsüli a várható adóbevételeket és a gazdasági növekedést – véli Birkás Tivadar. A képviselő aggályosnak véli a költségvetésben jósolt privatizációs bevételek mértékét. Hangsúlyozza: az állami vagyon aránya már ma sem éri utol a nyugati országokét.
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium költségvetését is elfogadhatatlannak látja a fideszes politikus: a tárca 2002-ben a korábbi 29 milliárd forint helyett csak 21 milliárddal gazdálkodhat. Birkás hozzátette: maga is egyetértett a minisztérium nevének átkeresztelésével, ám a kormány által hozzátoldott „gyermek" szó csak „névnövekményt" jelent, a tervezet szerint egy fillérrel sem jut több a gyermekek támogatására – így a képviselő.

A sport is megsínyli a megszorító költségvetést: a stadionok rekonstrukciójáról szóló program teljesen leáll. – Mivel felújítás nélkül a győri stadion állapota előbb-utóbb életveszélyessé válhat, előreláthatólag 2–3 milliárd forintos támogatásról szóló módosító javaslatot nyújtok be a parlamentben – mondja Birkás, aki szerint a labdarúgás a várható költségvetési törvény egyik legfőbb vesztese, ugyanakkor a fogyatékosok sportját is jóval csekélyebb mértékben támogatná a kormány. A honatya egy másik módosítási javaslatot is kilátásba helyezett, az önkormányzatok esetében a sportnormatívát – fejenkénti 1200 forintot – 1400- ra, a felsőoktatási sport- és kulturális intézmények esetében 820-ról 1000 forintra emelné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőfilmes magyarok bemutatkozása Washingtonban

Fiatal magyar filmesek első alkotásait mutatja be az amerikai közönségnek a washingtoni National… Tovább olvasom