Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Kreatív uniós pályázati ötletek Szlovéniából

Úgy tűnik, a szlovéniai állattartók, két évvel az európai uniós csatlakozásuk után éppolyan kreatívak a közösségi támogatások megpályázásakor, mint az olasz olívatermesztők.
A felügyelők megállapították, hogy a gazdák által bejelentett marhák fele - amelyeknek köszönhetően speciális támogatási körbe tartoznak - nem létezik. Ugyanez igaz a kecskék és birkák negyedére is.

A valóság és a bejelentett adatok közötti különbség tavaly csaknem 1 milliárd eurójába (260 millirád forintjába) került a közösségnek, ez a teljes mezőgazdasági költségvetés 2 százalékát teszi ki.

A felügyelők arra is rájöttek, hogy 95 támogatott regionális fejlesztés közül - amelyek között nagyrészt híd- és útépítés szerepel - kétharmadában szintén gondok vannak. Az ellenőrök főleg a kiadásokat igazoló számlákat hiányolták.

Az országok a legkülönbözőbb módon kezelik az uniós támogatásokat. A görögök például a mezőgazdasági adatokat egy olyan bizonytalan számítógépes rendszeren tartották nyilván, amelyben igen könnyen manipulálni lehet az adatokat kívülről.

A vizsgálóbírók vezetője szerint a finanszírozási gondok legnagyobb része abból ered, hogy az igénylők több támogatást igényelnek, mint ami nekik járna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom