Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Kreatív mérnökből jómódú vállalkozó

A beledi fiú, Tatai Lajos egy fatális véletlennek köszönhetően ugyan soha nem lehetett építész, de a homlokzatok avatott díszítőjeként mégis maradandót alkot.
Az ember sorsa kifürkészhetetlen. Vannak álmok, vágyak, aztán jön a valóság, és a terveknek lőttek. Ám szerencsére akadnak üdítő kivételek, akik más pályára jutva is képesek megvalósítani önmagukat. Miért nem lett építészmérnök a szorgalmas Tatai Lajosból, aki még külön rajzórákra is eljárt a cél érdekében?
– Az építészet mindig vonzott. A művészetek, a formák, anyagok korán felkeltették az érdeklődésemet. Ma már szinte hihetetlen, hogy egy álom egy grafitceruza miatt kap gellert. Blőd a történet, de igaz. A győri építőipari technikumba jelentkeztem, de a felvételin nem tudtam a rajzot elkészíteni, mivel nem volt nálam ceruza, csak szénrudacskák, amivel viszont nem engedtek rajzolni, és nem is adtak helyette. Így nem vettek fel. Az élmény egész életemre kihatott, mert ezek után nem lehettem építész.

Több intézményben is tanult, mind közül mégis igazán a mesteriskola az emlékezetes. Miért?
– A személyiségek mindig is megérintettek. A mesterképző révén a külföldi tanulmányutakon olyan egyéniségekkel találkozhattam, akik az adott szakmában ugyancsak jelentőset alkottak. Olaszországban megnéztük például a Milan pályáját, amit a világbajnokság miatt le kellett fedni. Németországban találkozhattunk a müncheni olimpiai stadion ötletadójával és megálmodójával, Frey Ottóval. Vendégei voltunk a stuttgarti egyetemnek is, ahol az a tanszékvezető professzor dolgozott, aki statikusa volt ennek a fantasztikus stadionnak.

– Ezek a találkozások minden bizonnyal hatással voltak a fiatal tervezőre, aki hamarosan már vezetőtervezővé nőtte ki magát. Mégis váltott.
– Pár évnyi szerkezettervezői tevékenységet követően valóban vezetőtervező lettem, de valahogy jobban érdekelt a fejlesztés, az innováció. Ezért fogadtam el a GYÁÉV felkérését a fejlesztési osztályra. Mindig is érdekelt az újszerűség. Az a mérnöki gondolkodás, amelynek elengedhetetlen része a bátorság és a kreativitás. Hogyan lehet egy feladatot megoldani úgy, hogy a szerkezet megjelenése, külleme, esztétikája és az alkalmazott anyagok harmóniában legyenek? A szárnyaló fantáziát ugyanis mindig realizálni kell.

– Háromévnyi fejlesztést követően újra váltott. Ismét új dolgok keltették fel a figyelmét?
– Még a GYÁÉV-nél kezdtem el foglalkozni a homlokzatokkal: lehet-e és mivel gazdagítani a panelos tömbházakat? Ez nem sikerült, de mivel már korábban is érdekeltek a díszítőelemek, így inkább ezekre az anyagokra fordítottam nagyobb figyelmet. Rá is találtam. 1990-ben egy osztrák üzletemberrel erre a technológiára közös vállalkozást hoztunk létre. Az első feladatunk a Rába Hotel díszítéseinek gyártása volt. Ez a munka alapozta meg a jövőnket. A fejlesztés azonban nem állt meg. Az eredetileg osztrák gyártási technológia folyamatos alakításával olyan anyagot (szálerősítésű finombeton) sikerült létrehozni, mellyel bravúros alakzatokat, idomokat is tudunk készíteni. Nemrégiben nyertünk vele Qualitas-díjat a Tetők-Falak-Homlokzatok Szakkiállításon, Budapesten.

– A homlokzatdíszítéshez szakmailag nehezen párosítható a mobil illemhelyek üzletága. Vagy mégis van közös alap?
– Bármilyen furcsa, de van. Az osztrák partner küldött egy kabint, hogy tudnánk-e tartályokat gyártani hozzá poliészterből. Tudtunk, és meglepően sokat eladtunk belőle. Alakult is rá egy cég, amely a kabint Nyugaton forgalmazta. Itthon is népszerű lett.

– A közös cég végül nem lett életképes. Megszűnt. A mai formájában 1993 óta magyar tulajdonban működő Ornamentika Kft. viszont a hazai vállalkozások között előkelő helyet vívott ki magának. Mit szeretne még elérni?
– Az újabb kihívásokra mindig új válaszokat kell adni. Ha az ember a topon akar maradni, akkor újabb és újabb ötletek kellenek. Ezek közé tartozik például a galambriasztás, és most legújabban a homlokzattisztítás. Egy új német berendezéssel többek között graffitit is tudunk eltávolítani.

– Az Ornamentika családi vállalkozás. Ki veszi majd át a cég vezetését?
– Még nem látom tisztán. Nagyon örülnék, ha a cégvezetés a családban maradna és a gyerekek folytatnák. Külön öröm számomra, hogy két nagyobb gyermekem építészmérnöki karra jár. A nevelt fiam a soproni egyetem ipari formatervező szakán tanul, ami szintén közel áll a szakmához. A legkisebb lányom még általános iskolás. A feleségem viselettörténetet és öltözéktervezést tanít, és van egy stúdiója. Rendszeresen kiállít az Iparművészeti Múzeumban és számos elismerésben részesült már. A család meglehetősen megfertőződött a formákkal, az esztétikummal, a művészettel. Bízom benne, lesz folytatás.
Heller László

VILLÁMKÉRDÉSEK - VILLÁMVÁLASZOK

1. Emlékszik, milyen érzés volt az első millióját megszerezni?
– Nem lehetett euforikus, mert nem is emlékszem rá. Nincsenek róla emlékképeim. Még úgy sohasem volt, hogy egymilliót haza vittem volna. A pénz mindig mozog a vállalkozásban. Jön és megy, ez a dolga.

2. Elég akarni a sikert?
– A sikerhez sok minden kell. Kitartó munka, intuíció, kreativitás és legfőképp pozitív beállítottság. Hinni kell a sikerben, az embernek önmagában és kollégáiban, abban, hogy mindent meg lehet oldani, csak meg kell keresni a módját.

3. Mit tart a legjobb befektetésnek?
– A képzést, a tudás megszerzését. A családban és a kollégáim körében egyaránt.

4. Mennyit áldoz jótékonysági célokra?
– Fontosnak tartom, és már régóta gyakorlom is. Érdekes módon a vállalkozás elején az ember még azt hiszi, hogy a kezdeti jelentős befektetéseket követően lesz annyi tartalékja, amiből lehet majd jótékonykodni. Aztán az ember hamar rájön, hogy nincs idő erre várni, hiszen kétszer ad, aki gyorsan ad. Évek óta tevékenykedem az Arrabona Lions Klubban – jelenleg soros elnökként –, de azonkívül is, ha tehetem, szívesen segítek a rászorultakon.

5. Gazdag embernek tartja magát?
– Lelkiekben, érzelmekben igen. Én ezt gazdagságnak érzem, és ez nagyon fontos nekem. Anyagilag pedig elfogadható módon élek.

6. Mi a sikeres vállalkozás titka?
– Nagyon összetett. Az alap a jó szakmai felkészültség. Szükség van jó vezetői készségekre, és olyan személyzeti vagy mai divatos nevén humánpolitikai munkára, amely révén az évek során képes az ember egy olyan munkatársi kollektívát összekovácsolni, ami azután eredményesen és megbízhatóan működik.

7. Lesz a vállalkozásának újabb dobása?
– Mindig gondolkodunk újabb dolgokban, akár egy új üzletágban is. Persze mindehhez nagy körültekintés kell.

8. Támogat-e fiatal pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat?
– Személyeket támogatok. A napokban is kerestek meg fiatalok.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom