Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Közzétették az NBH jelentését Göncz Árpád kifütyüléséről

Miután az Alkotmányvédelmi Hivatal ehhez hozzájárult, a jelentést az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján tették közzé.
Miután az Alkotmányvédelmi Hivatal ehhez hozzájárult, közzétette az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján az 1992-es, Göncz Árpád beszédének megakadályozásáról készült NBH- (Nemzetbiztonsági Hivatal) jelentést Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke - számol be róla a hétfői Magyar Hírlap.

A közzétett jelentésből egyebek mellett kiderül, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat október 23-án figyelemmel kísérte a vidékről vonattal érkező szkinhedcsoportok budapesti mozgását. A dokumentum szerint miután a Kerepesi temetőben megemlékeztek az 1956-os forradalom mártírjairól, Zuglóban teáztak, majd a Parlamenthez "utaztak".

"Az itt összegyűlt, mintegy 4000 fős tömegben egymástól elkülönülve két szkinhedcsoport tagjai megjelenését regisztráltuk. Amikor az ünnepi megemlékezésen köztársasági elnök úr beszédére került volna sor, a tömegből személyek becsmérlő jelszavakat kiabáltak, megakadályozva ezzel az ünnepi beszéd elmondását. Nem észleltünk olyan tevékenységet, amely arra utalt volna, hogy ennek a szituációnak a kialakítását valaki(k) tudatosan irányították volna" - olvasható a lap szerint a Füzessy Tibor miniszternek szignált irományban. A tévészékháznál később azért nem történt atrocitás, mert a helyszínen jelentős rendőri erőket vontak össze - teszik hozzá.

Simon Sándor vezérőrnagy a cikk szerint kitér arra is, hogy az október 23-án történtek előtti napokban Göncz Árpádot becsmérlő röpcédulákat terjesztettek, többek között ezek miatt lehetett számítani a provokációra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadnak a trükkös tolvajok

Bimbózó üzletággá nőtte ki magát az elmúlt években a főként idősek sérelmére elkövetett úgynevezett… Tovább olvasom