Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Közzétették a pótfelvételi ponthatárokat

Közzétették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a felvi.hu honlapon. Több mint 12 ezren örülhetnek.

Az érintettek a felvételi és besorolási döntésekről írásos értesítést szeptember első napjaiban kapják kézhez.

Az eljárás során jelentkező 13.400 diák közül 12.009-en bekerültek valamilyen képzésre.

Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke az MTI-nek elmondta: hasonlóan alakultak a ponthatárok, mint nyáron. Öt képzésnél volt 440-459 pont között a bekerülési küszöb. A pótfelvételi során 1500 hallgatót vettek fel mesterképzésre, ebből 466-an államilag finanszírozott helyre kerültek be. Felsőfokú szakképzésre 586 költségtérítéses diákot vettek fel, a többiek alapképzésben, költségtérítéses formában jutottak be.

Bakonyi László kitért arra is, hogy meglepően sokan voltak, akik úgy próbálkoztak, hogy a nyári eljárás során már bekerültek, illetve a pontszámuk nem érte el a megállapított ponthatárt.

A pótfelvételi során az a jelentkező nyerhetett besorolást, illetve felvételt, akinek a felvételi összpontszáma elérte vagy meghaladta a megjelölt képzésben július 23-án megállapított költségtérítéses ponthatárt, és a választott intézmény is rendelkezik a felvételéhez szükséges kapacitással.
Amennyiben az adott szakon eddig nem indult (költségtérítéses) képzés, a ponthatár akkor sem lehet kisebb a jogszabályi minimumnál. Ez alapképzésben és egységes, osztatlan képzésben 160 pont, felsőfokú szakképzésben 140 pont.

A pótfelvételi eljárás során több mint háromszáz szak közül lehetett választani, de már csak egy helyre jelentkezhettek a diákok. Alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben csak költségtérítéses formában, míg mesterképzésben államilag támogatott és költségtérítéses formában is hirdettek meg képzéseket az intézmények.

Mesterképzésben az intézmények saját hatáskörben döntöttek a jelentkezők felvételéről, így a minimum pontszámról is.

Azokon a szakokon, amelyeket már a 2009. évi általános eljárásban is meghirdettek, ott sem lehet a pótfelvételi ponthatár alacsonyabb a július 23-án meghatározott pontszámnál.

Olvasóink írták

 • 2. látó55 2009. augusztus 30. 09:38
  „Akkor Hajrá !

  Induljanak a DIPLOMAGYÁRAK !”
 • 1. éaa 2009. augusztus 30. 07:13
  „Eötvös József: Magyar élet
  "S minő a ház, olyan vala kertje is.
  ... - Építsen s ültessen minden ivadék, de ne rontsa azt, mit apái tettek .
  Megengedem, haladnunk kell a korral, de nem hiszem, hogy messzire jussunk, ha minden ivadék lerontva azt, amit talál, egészen új pályára lép."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai és Fico szeptemberben találkozhat

A szlovák és a magyar miniszterelnök "megfelelő előkészítés esetén Budapesten már szeptember első… Tovább olvasom