Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Közzétették a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltjeinek névsorát

A jelöltnévsorról szóló döntéssel lép a Fidesz a kampányidőszakba, hivatalosan pedig akkor, amikor a köztársasági elnök kihirdeti a voksolás időpontját.
 
Véglegesítette a jövő évi parlamenti választáson induló  Fidesz-KDNP-s egyéni képviselőjelöltek névsorát hétfői ülésén a  Fidesz országos választmánya. A 106 jelölt nevét a kormánypárt  honlapján tették közzé.   
   

Győr–Moson–Sopron megye, Fidesz-KDNP

Győr 01. vk. – Győr – Simon Róbert Balázs

Győr 02. vk. – Győr – Kara Ákos

Győr 03. vk. – Csorna – Gyopáros Alpár

Győr 04. vk. – Sopron – Firtl Mátyás

Győr 05. vk. – Mosonmagyaróvár – Nagy István
A Fidesz országos választmánya szerint "a jelöltek  mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és  tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar  emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban" - olvasható a  tájékoztatásban, amelyben hozzáteszik: a képviselőjelöltek  mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország eddigi  teljesítményét, és segítse a magyar családokat a további  megerősödésben.  
   
Az új, egyfordulós választási rendszer értelmében az  Országgyűlés létszáma a választást követően 386-ról 199-re csökken:  közülük 93 képviselőt listás rendszerben választanak, 106-ot pedig  egyéni választókerületekben. A következő választás után  összeférhetetlen a polgármesteri és a képviselői tisztség.  
   
A Fidesz-KDNP egyéni jelöltjei közül 96-an most is tagjai az  Országgyűlésnek. Köztük van Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter -  aki ezúttal is szülővárosában, Veszprémben indul -, Lázár János  Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki ha nyer, negyedik  ciklusát kezdheti meg a parlamentben Hódmezővásárhely és térsége  képviselőjeként, valamint Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a  Belváros polgármestere is, aki az I. és az V. kerületet, valamint  Józsefváros és Ferencváros egy részét magában foglaló körzetben  méreti meg magát 2014-ben.  
   
Győzelme esetén szintén egyéni képviselőként kerülhet az új  parlamentbe a kormánytagok közül Hende Csaba honvédelmi miniszter,  akit Szombathelyen indítanak a kormánypártok.  
   
Újrázhat Debrecenben Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki már november  közepén bejelentette, hogy országgyűlési képviselőként folytatná  politikai pályáját, négy polgármesteri ciklus után jövőre nem indul  a debreceni városvezetői posztért. Harrach Péter, a KDNP  frakcióvezetője ismét Pest megyében lesz jelölt, a váci központú  választókerületben.  
   
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - aki 1998 óta Karcag és  környéke országgyűlési képviselője - ezúttal Budapesten, a II. és a  III. kerületet érintő körzetben lesz jelölt. Karcagon Fazekas Sándor  vidékfejlesztési miniszter indul majd.  
   
A 2010-ben egyéni mandátumot szerzett kormánypárti politikusok  közül jövőre nem indul egyéni választókerületi képviselőjelöltként  Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros  polgármestere, Borkai Zsolt Győr polgármestere, Budai Gyula, a  vidékfejlesztési tárca államtitkára, Cser-Palkovics András,  Székesfehérvár vezetője, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai  államtitkár, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, XII. kerületi  polgármester, Rétvári Bence, a közigazgatási minisztérium  államtitkára és Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes  sem.  
   
"Új" jelölt Kecskeméten Salacz László ügyvéd, a fővárosi X-XVII.  kerületi körzetben Dunai Mónika önkormányzati képviselő, a XI.  kerület egy részét és Budafok-Nagytétényt magában foglaló kerületben  Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere, Dunaújvárosban  Galambos Dénes Fejér megyei kormánymegbízott, az egyik győri  körzetben Simon Róbert Balázs, a megyeszékhely alpolgármestere,  Dunakeszin Tuzson Bence területfejlesztési biztos,  Szigetszentmiklóson és környékén Bóna Zoltán dunavarsányi  polgármester, a siófoki választókerületben Witzmann Mihály Somogy  megye útügyi miniszteri biztosa, az egyik nyíregyházi körzetben  Petneházy Attila önkormányzati képviselő, valamint Mátészalkán  Kovács Sándor, aki szintén önkormányzati képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 kaszinó működhetne Magyarországon

500 ezer lakosonként legfeljebb egy játékkaszinót lehetne üzemeltetni. Tovább olvasom